DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
02. oktobrī, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tava drošība

Cilvēku tirdzniecības novēršanas mēnesis ar filmu "OĻEGS”

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Piektdien, 4.oktobrī pkst.16:00 Rīgā tirdzniecības centrā Akropole kinoteātrī Apollo nozaru eksperti un filmas “Oļegs” veidotāji aicina uz reģionālo diskusiju par cilvēku tirdzniecību, pēc kuras būs iespēja noskatīties režisora Jura Kursieša filmu “Oļegs” (filmas seanss repertuārā plkst.17:45). Šī ir pēdējā – noslēdzošā tematiskā diskusija par cilvēku tirdzniecības tēmu, kas notiek informatīvās kampaņas ietvaros Latvijā, atzīmējot Eiropas Savienības dienu pret cilvēku tirdzniecību 18.oktobrī.

Diskusijas aktuālie jautājumi – Sabiedrības kā patērētāja loma cilvēku tirdzniecības veicināšanā. Pieprasījums pēc lētām precēm un pakalpojumiem, lēta darbaspēka, pieejamiem seksuāliem pakalpojumiem - mūsdienu verdzības dzinulis. Ko varam darīt, lai mazinātu pieprasījumu un novērstu cilvēku paverdzināšanu. Vai tas ir iespējams!

Diskusijā piedalīsies:

  • filmas “Oļegs” režisors Juris Kursietis
  • Eiropas Parlamenta deputāts Ivars Ījabs
  • Dr.Psych, kognitīvi-biheiviorālā terapeite Guna Geikina
  • biedrības “Patvērums “Drošā māja”” juriste Gita Miruškina
  • advokātu biroja “Spīgulis un Kukainis” jurists Artūrs Spīgulis
  • Valsts policijas Cilvēku tirdzniecības apkarošanas nodaļas priekšnieks Armands Lubarts
  • Diskusijas moderatore žurnāliste un rakstniece Sabīne Košeļeva.

Diskusiju cikla norisi atbalsta Iekšlietu ministrija, Eiropas Komisijas pārstāvniecība Latvijā, Eiropas Parlaments Latvijā, Advokātu birojs “Spīgulis & Kukainis”, Amerikas Savienoto Valstu vēstniecība Latvijā.

Jura Kursieša filma OĻEGS (2019) ir skaudrs stāsts par ekonomiski neaizsargāta cilvēka likteni, kurš nonācis apburtā lokā – trūkums, kredīti, darbs ārzemēs, likumu aizsardzības neesamība, atkarība no paverdzinātājiem. Oļegs attopas dziļākajā savas dzīves bezdibenī, viņam jāatrod spēks atsperties un celties augšup.

Filma ar panākumiem ir pirmizrādīta Quinzaine des Réalisateurs Kannās, kā arī guvusi ievērojamu atzinību citos starptautiskos kinofestivālos.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI