DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
24. septembrī, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Rēzekni apmeklēja delegācija no Turcijas

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Septembra sākumu Rēzekni apmeklēja Turcijas pilsētā Lileburgazā dzīvojošie bērni, kuri viņu pedagogu vadībā iepazinās ar vietējām tradīcijām un kultūru.

Vizīte notika Eiropas Savienības finansētā projekta “Mākslā integrētās kultūras” ietvaros, un tās laikā bērni no Turcijas apmeklēja Ludzas amatnieku centru, Latgales kultūrvēstures muzeju, Latgales vēstniecību GORS, kā arī piedalījās Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centra “Zeimuļs” nodarbībās un Latgales tradicionālās kulinārijas meistarklasēs. Tāpat arī delegācija tikās ar Rēzeknes pilsētas vadību.

Projekta „Mākslā integrētās kultūras” mērķauditorija ir Latvijas pilsētā Rēzeknē un Turcijas pilsētā Lileburgazā dzīvojošie bērni, kas nodarbojas ar glezniecību, keramiku un mūziku. Projekta ietvaros bērni ne tikai paaugstinās savu meistarības līmeni, bet arī iepazīsies ar citas valsts tradīcijām un kultūru. Rēzeknē tiks organizēts arī seminārs, kurā plānots runāt par toleranci, reliģisko iecietību un starpkultūru dialogu.

Veiksmīgai projekta īstenošanai plānotas arī mūzikas, glezniecības un keramikas pedagogu no Rēzeknes un Lileburgazas tikšanās, lai izstrādātu radošo darbnīcu tēmas un īpašu pasniegšanas metodiku. ARPC “Zeimuļs” pedagogi devās uz pirmo tikšanos Turcijā jau aprīlī, savukārt maija beigās Rēzekni jau apmeklēja Lileburgazas pedagogi. 

Projekta kopējais finansējums – 131 tūkstotis eiro, turklāt jāatzīmē, ka šis projekts 100% apjomā tiek finansēts no Eiropas Savienības līdzekļiem un tam nav nepieciešams Rēzeknes pilsētas domes līdzfinansējums.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI