DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
02. septembrī, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Lauku attīstība
1
1

Noskaidrots „Latvijas Atzītākais medus 2019”

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

31. augustā, Jelgavas 19. „Piena, Maizes un Medus svētku” ietvaros, kurus organizē Jelgavas pilsētas pašvaldības iestāde “Kultūra”, notika Latvijas Biškopības biedrības (LBB) rīkotais konkurss „Latvijas Atzītākais medus 2019”. Par medus degustētāju varēja kļūt ikviens pasākuma apmeklētājs. Pirmo vietu ieguva biškopja Rimanta Gaidamoviča griķu ziedu medus no Naukšēnu nov.

Aizvadītā nedēļas nogale pulcēja apmeklētājus 19. „Piena, Maizes un Medus svētkos” Jelgavā.

Latvijas Biškopības biedrības teltī pasākuma apmeklētāji piedalījās degustācijā un noteica šī gada Latvijas Atzītāko medu. Konkursā piedalījās biškopji no dažādiem Latvijas novadiem, kas spēj piedāvāt patērētājam medu pietiekamā apjomā, lai ikviens izvēloties savu mīļāko medus veidu, varētu to arī iegādāties. Šogad apmeklētājiem bija iespēja izgaršot desmit dažādus medus paraugus.

Visvairāk balsu un pirmo vietu ieguva biškopja Rimanta Gaidamoviča griķu ziedu medus. Savukārt, otro vietu ieguva ZS Dorītes, biškopja Jāņa Sulutaura liepu ziedu medus. Trešo vietu ieguva biškopes Maijas Malnačas dažādu ziedu medus. Konkursa uzvarētājiem tika pasniegti Jelgavas Pilsētas domes diplomi un dāvanas no Latvijas Biškopības biedrības. Ar medaļām konkursa uzvarētāji tiks apbalvoti ikgadējās starptautiskās izstādes ”Riga Food” ietvaros šī gada 4. septembrī.

Visi apmeklētāji, kuri piedalījās balsošanā, piedalījās arī loterijā, kurā tika izlozēts 3 L dažādu ziedu medus. Šī gada loterijas uzvarētājs, kurš saņēmu medus balvu no Latvijas Biškopības biedrības bija Agris Brizga.

 „Jau otro gadu “Piena, Maizes un Medus” svētkos Jelgavā, medus cienītāji un pasākuma apmeklētāji par “Latvijas Atzītāko medu” izvēlējās griķu ziedu medu. Šis ziedu medus ir ļoti specifisks ar savu īpatnēju garšu un smaržu”, stāsta LBB valdes priekšsēdētājs Armands Krauze.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI