DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
18. jūlijā, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Lauku attīstība

Latvijas biškopji gatavojas „Biškopju vasaras saietam 2019”

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Šī gada 20. un 21. jūlijā Zvejnieklīcī, Sēlpils pag., Salas nov., notiks LatvijasBiškopības biedrības (LBB) rīkotais „Biškopju vasaras saiets 2019”, kas kopā pulcēsvairāk nekā 1000 biškopjus un citus pasākuma apmeklētājus no visas Latvijas.Neatņemama saieta sastāvdaļa ir konkursi „Garšīgākais Latvijas medus 2019”,„Veiksmīgākā biškopības produkta etiķete 2019” un jau otro gadu konkurss “Gardākāmedus kūka 2019”, šogad ar siera akcentu. Pirmās saieta dienas noslēgumā tiks sveiktiprofesionālās pilnveides kursu „Biškopība” absolventi.

Ik gadu lielākie biškopības nozares svētki „Biškopju vasaras saiets 2019” notiek divas dienas, kad satiekas nozares speciālisti no visas Latvijas. Pirmajā pasākuma dienā būs biškopības inventāra izstāde-tirdzniecība, biškopju diskusijas interešu grupās par biškopjiem aktuālām bišu veselības tēmām. Visas dienas garumā risināsies konkursi „Garšīgākais Latvijas medus 2019”, „Veiksmīgākā biškopības produkta etiķete 2019” un “Gardākā medus kūka ar siera akcentu 2019”, kas ik gadu mudina savā starpā sacensties vairāk nekā 100 biškopjiem. „Pirmās dienas vakara noslēgumā notiks profesionālās pilnveides kursu „Biškopība” 10. izlaidums. Šogad tiks sveikti 89 absolventi. Kursos biškopji savu profesiju ir apguvuši pilnā apmērā no teorijas līdz praksei. Absolventi iegūtās iemaņas izmanto gan uzsākot profesionālu dravošanu, gan nodarbojoties ar vaļasprieku savās piemājas dravās.

“Biškopju vasaras saiets 2019” ir ne tikai nozares gada lielākais notikums, kur satiekas biškopji, lai dalītos pieredzē un spriestu par aktuāliem nozares jautājumiem, bet tas ir arī pasākums, kur biškopji atpūšas. Saieta pirmajā dienā dažādās sportiskās aktivitātēs un uzdevumos varēs piedalīties gan nodaļu komandas, gan individuāli dalībnieki. Vakara koncertā uzstāsies muzikants Lauris Valters” un deju grupa “Mango”. 21.jūlija rītā būs pieredzes braucieni pie biškopja Pētera Koledas dravu Kalsnavas pag., Madonas nov., kur varēs apskatīt dravas māju un biškopes Lienas Mucenieces, Lielvārdes pag., Lielvārdes nov., kur būs diskusijas par un ap bioloģisko lauksaimniecību.

Ieejas maksa pasākumā: LBB biedriem un viņu ģimenes locekļiem - bezmaksas (uzrādot biedra karti), bērniem līdz 18.g.v. – bez maksas, pārējiem – 7,00 Eur. Pasākuma programma un konkursu nolikumi atrodami LBB interneta mājas lapā www.strops.lv

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI