DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
29. martā, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Valsts prezidents: Latvijas iestāšanās NATO pirms 15 gadiem bija nozīmīgākais notikums pēc neatkarības atgūšanas

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

“Latvijas iestāšanās NATO (Ziemeļatlantijas līguma organizācija – North Atlantic Treaty Organisation) pirms piecpadsmit gadiem bija nozīmīgākais notikums pēc neatkarības atgūšanas. Šodien mēs esam stiprāki kā jebkad iepriekš. Kopā ar mūsu Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem par mūsu valsts drošību stāv arī mūsu sabiedrotie – NATO dalībvalstis,” uzsver Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

Valsts prezidents atzīmē, ka 21. gadsimtā pasaule saskaras ar kompleksiem draudiem un izaicinājumiem. Šos draudus pilnībā novērst un izaicinājumus pārvarēt varam tikai kopā un esot vienoti, stiprinot NATO un Eiropas Savienības aizsardzības iniciatīvām papildinot NATO. Vienlīdz būtiski turpināt darbu, lai NATO ietvaros paaugstinātu dalībvalstu spējas stāties pretī ne tikai tradicionālajam, bet arī hibrīdajam apdraudējumam.

Atzīmējot Latvijas iestāšanās NATO piecpadsmito gadadienu, piektdien, 2019. gada 29. martā, no rīta pie Rīgas pils notika svinīgā goda sardzes maiņa. Savukārt plkst. 8.00 Rīgas pils Svētā Gara tornī svinīgi tika pacelts NATO karogs.

Pasākumos piedalījās Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes komandieris pulkvežleitnants Sandris Gaugers, NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupas komandieris pulkvežleitnants Filips Sovē (Philippe Sauvé), NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupas Latvijā pārstāvji no Albānijas, Čehijas, Itālijas, Kanādas, Polijas, Slovākijas, Slovēnijas un Spānijas un ASV militārais atašejs Latvijā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI