DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
26. martā, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ekonomika

Amerikas Tirdzniecības palātu Latvijā vadīs Ingrīda Kariņa-Bērziņa

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Šodien 26.martā, COBALT partnere Ingrīda Kariņa-Bērziņa tika ievēlēta Amerikas Tirdzniecības palātas Latvijā (ATPL) valdes priekšsēdētājas un prezidentes amatā uz vienu gadu. Amata pienākumus viņa sāks pildīt nekavējoties.

Ingrīda Kariņa-Bērziņa iepriekš ir ieņēmusi ATPL viceprezidentes amatu (2014-2017). Viņa ir ATPL valdes locekle kopš 2013.gada.

Biržas Nasdaq Riga valdes locekle un Baltijas biržas emitentu pakalpojumu daļas vadītāja Liene Dubava,  Ellex Klavins partnere Zinta Jansons, individuālais biedrs Pauls Miklaševičs un Džordžs Miu (George Miu), Radisson Blu Elizabete un Radisson Blu Rīdzene ģenerāldirektors tika ievēlēti ATPL viceprezidentu amatos uz vienu gadu.

Ingrīda Kariņa-Bērziņa ir COBALT Latvijas biroja partnere, zvērināta advokāte un intelektuālā īpašuma un tehnoloģiju prakses grupas vadītāja. Viņai ir plaša un vispusīga pieredze intelektuālā īpašuma tiesībās un ar to saistītajās jomās. Ingrīda ir dzimusi un augusi Vilmingtonā, Delavērā, un ir kvalificēta praktizēt gan ASV (Pensilvānijas un Ņūdžersijas advokātu asociācija, ASV Patentu un preču zīmju birojs (USPTO)), gan Latvijā. Viņa ir Latvijas un Eiropas Savienības patentpilnvarotā preču zīmju un dizainparaugu lietās.

Ingrīda ir pasniedzēja Stokholmas Ekomomikas augstskolā Rīgā, Rīgas Juridiskajā augstskolā, un strādā intelektuālā īpašuma tiesību jomā dažādās ekspertu grupās. Viņa konsultē Latvijas, Baltijas un starptautiskos uzņēmumus preču zīmju, dizainparaugu, autortiesību, patentu, telekomunikāciju un jaunuzņēmumu jautājumos, ASV līgumtiesībās, farmācijas un zāļu regulējumā, IP stratēģijas izstrādē, kā arī pārstāv klientus strīdu risināšanā.

Stājoties amatā, Ingrīda Kariņa-Bērziņa teica: “Man ir gods vadīt vadošo ārvalstu tirdzniecības kameru Latvijā. Mana vīzija ir kalpot mūsu biedriem, piedāvājot atbilstošas programmas un kalpot sabiedrībai, veicinot labākas biznesa vides veidošanu un stiprinot  transatlantiskās draudzības un biznesa saites starp ASV un Latviju.”

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI