DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
06. martā, 2019
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ekonomika

Paziņoti Latvijas-Amerikas Inovāciju balvas finālisti

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Rīt, 7.martā tiks paziņoti Latvijas-Amerikas Inovāciju balvas uzvarētāji. Apbalvošanas ceremonija notiks Latvijas Universitātes un Microsoft Inovāciju centrā plkst. 12:00, Kalpaka bulvārī 4.

Amerikas Tirdzniecības Palāta Latvijā, ASV vēstniecība Latvijā un Baltijas-Amerikas Brīvības Fonds sadarbībā ar tehnoloģiju jaunrades telpu TechHub Riga un Latvijas jaunuzņēmumu asociāciju pasniegs Latvijas-Amerikas Inovāciju balvu, lai godinātu un paustu atzinību inovatīviem projektiem. Balvas uzvarētājs saņems 10,000 eiro, savukārt otrās vietas ieguvējs – 5,000 eiro.

Apbalvošanas ceremonijā piedalīsies Latvijas ekonomikas ministrs Ralfs Nemiro un ASV vēstniece Latvijā Nensija Baikofa Petita. Pasākuma īpašais viesis virtuālā dizaina, inovāciju un būvniecības reģionālais direktors Skanska ASV Alberts Zulps sniegs iedvesmojošu runu pasākuma dalībniekiem par jaunākajām tendencēm inovāciju un tehnoloģiju attīstībā.

ASV vēstniece Nensija Baikofa Petita uzsver: “Inovācijas balva simbolizē uzņēmējdarbības garu starp Latviju un Amerikas Savienotajām Valstīm, jo daži no gaišākajiem prātiem apvieno kaislību, talantu un radošumu, pārveidojot idejas biznesa realitātē. Šī gada balvai tika izvirzītas izcilas nominācijas, un tās visas ir pelnījušas īpašu atzinību un novērtējumu. Es vēlos pateikties mūsu sadarbības partneriem Baltijas-Amerikas Brīvības Fondam, Amerikas Tirdzniecības palātai Latvijā, TechHub Riga un Latvijas Start-up uzņēmumu asociācijai par viņu atbalstu Inovācijas balvai un atzinību minēto uzņēmumu novatoriskajam darbam.”

Uz balvu varēja pretendēt Latvijas iedzīvotāji un Latvijā reģistrētas organizācijas un uzņēmumi. K
onkursa finālam izvirzītas šādas inovācijas:

  • Mākslīgā intelekta aplikācija “Asya”, kas uzlabo komunikācijas prasmes un nodrošina atgriezenisko saiti attiecībā uz sarunas kvalitāti;
  • Funkcionāls metamateriālu saturošs tekstilpavediens, kas samazina apģērba lietotāja termālo nospiedumu, kas izmantojams militāriem nolūkiem. Inovācijas autore – vadošā RTU pētniece, Biotekstilmateriālu zinātniski pētnieciskās laboratorijas vadītāja Inga Ļašenko;
  • Neatliekamās medicīniskās palīdzības simulators, kas ļauj militārajiem mediķiem apgūt precīzu rīcības modeli dažādu traumu gadījumā - “Traumas simulators”;
  • Virtuālās protezēšanas un ortopēdijas klīnika, kas atvieglo mediķu darbu, padarot palīgierīču projektēšanu un izgatavošanu vienkāršu un pieejamu “Virtual OP Hub”.

Laureāti tiks nosaukti balvas pasniegšanas ceremonijā 7.martā.

Pieteikumus izvērtēja profesionāla žūrija: TechHub Riga līdzdibinātājs Andris Bērziņš, RTU rektora vietnieks Tālis Juhna, uzņēmuma Vividly vadītāja Gunita Kuļikovska, Latvijas jaunuzņēmumu asociācijas vadītāja Egita Poļanska, Baltijas-Amerikas Brīvības fonda valdes loceklis Pīters Ragaušs, ASV vēstniecības Latvijā politikas un ekonomikas nodaļas pārstāvis Maikls Ričijs un Microsoft vadītāja Baltijā un ATPL valdes locekle Renāte Strazdiņa. Pieteikumi tika vērtēti pēc tādiem kritērijiem kā novatorisms, ietekme, pielietojamība, sadarbība, projekta briedums un pievienotā vērtība. Pretendentu atlasē tika izvērtēti arī vairāki faktori, kas vērtēja saikni starp Latviju un ASV.


Papildu informācija par Inovāciju balvu un atlases kritērijiem: http://www.amcham.lv/en/events-2/lv-us-innovation-award

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI