DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
23. novembrī, 2018
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: E-vide

Latvija ITU Pilnvaroto pārstāvju konferencē Dubaijā akcentē jaunu tehnoloģiju un standartu radītās iespējas un izaicinājumus

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

No šā gada 29. oktobra līdz 16. novembrim, Dubaijā norisinājās Starptautiskās Telesakaru savienības (ITU) 20. Pilnvaroto pārstāvju konference (PP-18). Konferencē piedalījās arī pārstāvji no Latvijas. Konferences galvenais mērķis bija starptautiskajām delegācijām trīs nedēļu laikā pieņemt lēmumu par globālo IKT nākotni.

Mūsdienās informācijas un komunikācijas tehnoloģijas (IKT) dod iespēju vairākiem miljardiem cilvēku visā pasaulē nodrošināt piekļuvi izglītībai, veselības aprūpei, e-pārvaldībai un mobilo sakaru pieslēgumam daudzu citu svarīgu pakalpojumu starpā. Šo visu nodrošinās jaunās tehnoloģijas, piemēram, 5G, mākslīgais intelekts, lielie dati un lietu internets (IoT). Jaunās tehnoloģijas mainīs to, kā mēs dzīvojam, strādājam un mācāmies vēl neiedomājamā veidā.

Latvijas delegāciju Starptautiskajā Telesakaru savienības (ITU) Pilnvaroto pārstāvju konferencē (PP-18) pārstāvēja VAS “Elektroniskie sakari”, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas, Ārlietu ministrijas, Satiksmes ministrijas un Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas pārstāvji. Tās uzdevums bija nodrošināt Latvijas un Eiropas Savienības kopējo interešu aizstāvēšanu ievēlot augstākās ITU amatpersonas, kuru mērķis būs stiprināt un attīstīt savienības darbu un vadīt nozari pretī nākotnes izaicinājumiem.

Latvija kopā ar citām Eiropas Savienības un CEPT organizācijas valstīm piedalījās tādu jautājumu izskatīšanā kā - ITU darbs saistībā ar nākotnes IKT tīklu (piemēram, 5G, kas ir paredzēts, lai spēlētu galveno lomu digitālajā ekonomikā) ieviešanu jaunattīstības valstīs; jaunattīstības valstu lielākas līdzdalības veicināšana ITU standartizācijas procesā u.c..

Latvijas delegācijas vadītājs Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas Valsts sekretāra vietnieks IKT jautājumos Edmunds Beļskis atzīmē: ”Mēs saskaramies ar izaicinājumiem tehnoloģiju attīstībā, kas prasa jaunus un pārliecinošus lēmumus, pilnveidojot Starptautiskos sakaru savienības pamatdokumentus lietu interneta, IPv6, kā arī nelegālu sakaru iekārtu izmantošanas novēršanas jomās.”

Pilnvaroto pārstāvju konference tiek sasaukta reizi 4 gados, tā ir augstākā ITU lēmējinstitūcija, kas nosaka ITU vispārējo politiku, apstiprina nākamo 4 gadu stratēģisko un finanšu plānu, kā arī ievēl ITU amatpersonas un valstis, kas darbosies ITU pārvaldes struktūras, piemēram, ITU Padomē.

Konferencē piedalījās 193 ITU dalībvalstis, kas kopumā veidoja nedaudz vairāk nekā 2500 dalībniekus, tostarp valdību vadītājus, ministrus, privātu uzņēmumu, akadēmisko iestāžu un valstu, reģionālo un starptautisko organizāciju pārstāvjus. Konferenci organizēja Dubaijas Pasaules tirdzniecības centrs, Dubaija, AAE.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI