DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
26. martā, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Kultūra

Konkursos par radio un TV raidījumu veidošanu Latgalē saņemti 10 pieteikumi

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) 26. marta sēdē atvēra pieteikumus, kas saņemti konkursos par radio un TV raidījumu veidošanu 2018. gadā Latgales reģionālajos un vietējos elektroniskajos plašsaziņas līdzekļos.

Konkursā par radio raidījumu veidošanu saņemti seši pieteikumi. Raidījumu veidošanai latviešu valodā pieteikušies SIA "DMCS, biedrība "Kultūras iniciatīvu un realizāciju apvienība" un SIA "Divu krastu radio", bet radio raidījumu veidošanai mazākumtautību valodās – SIA "DMCS, biedrība "Kultūras iniciatīvu un realizāciju apvienība" un SIA "Ef-Ei.

Savukārt konkursā par TV raidījumu veidošanu pieteikušies četri pretendenti – SIA "Studija 3KM", SIA "Dautkom TV", biedrība "Latgales entuziastu biedrība" un SIA "Latgales reģionālā televīzija".

Abu konkursu kopējais finansējums ir 71 144 EUR, attiecīgi konkursam par radio raidījumu veidošanu paredzēti 40 000 EUR (raidījumiem latviešu valodā – 20 000 EUR un raidījumiem mazākumtautību valodās – 20 000 EUR), savukārt par televīzijas raidījumu veidošanu paredzēti 31 144 EUR. Konkursa finansējumu veido līdzekļi, kas NEPLP piešķirti sabiedrības saliedēšanas nacionālās identitātes un valsts valodas pozīcijas nostiprināšanas pasākumu ietvaros.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI