DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
07. martā, 2018
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Lauku attīstība

Traktortehnikas un tās piekabju valsts tehniskās apskates Latvijā

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Valsts tehniskās uzraudzības aģentūra (turpmāk-VTUA) atgādina, lai piedalītos ceļu satiksmē, t.sk., arī pirms pavasara darbu uzsākšanas, traktortehnika un tās piekabes jāsagatavo un jāuzrāda ikgadējai tehniskajai apskatei (turpmāk - tehniskā apskate).

Traktortehnikas īpašniekus (vadītājus) VTUA aicina, pirms tehniskās apskates, iepazīties ar tuvākās tehniskās uzraudzības reģiona nodaļas biroja klientu pieņemšanas laikiem un tehniskās apskates izbraukuma grafiku. Tehniskā apskate, ārpus birojam piegulošās teritorijas, tiek veikta iespējami tuvu traktortehnikas atrašanās vietai (pēc iepriekš saplānota izbraukuma grafika) vai individuāli vienojoties ar inspektoru (izsaukums). Ar tehniskās apskates izbraukuma grafiku var iepazīties VTUA tīmekļa vietnē http://www.vtua.gov.lv/lv/tehniskas_apskates vai novada pašvaldībā. VTUA izziņotajā traktortehnikas tehniskās apskates izbraukuma grafika vietā var ierasties jebkura traktortehnikas vienība tehniskās apskates veikšanai.

Uz apskates brīdi traktortehnikai vai tās piekabei ir jābūt derīgai īpašnieka civiltiesiskās atbildības obligātās apdrošināšanas (OCTA) polisei, bet pirms tehniskās apskates veikšanas traktortehnikas vai tās piekabes īpašnieks (vadītājs) VTUA inspektoram uzrāda traktortehnikas vai tās piekabes derīgu reģistrācijas apliecību un attiecīgās kategorijas derīgu traktortehnikas vadītāja apliecību, kā arī veic apmaksu par tehnisko apskati un transportu.

VTUA lauksaimniekus arī aicina savlaicīgi pieteikties augu aizsardzības līdzekļu lietošanas iekārtu pārbaudēm, jo līdzīgi kā ar tehniskajām apskatēm, pārbaudes tiek veiktas visā Latvijas teritorijā.

Tāpat VTUA atgādina, ka par pakalpojumiem var norēķināties tikai ar bezskaidras naudas maksājumu – bankas karti, internetbankas maksājumu vai rēķinu. Ar publisko maksas pakalpojumu cenu kalkulāciju tehniskai apskatei un augu aizsardzības līdzekļu lietošanas iekārtu pārbaudei var iepazīties VTUA tīmekļa vietnē www.vtua.gov.lv, sadaļā "Tehniskās apskates" un sadaļā "Smidzinātāju pārbaudes".

VTUA arī atgādina, lai traktortehnikas piekabei tiktu veikta ikgadējā valsts tehniskā apskate tā jāuzrāda sakabē ar traktortehniku!

Tehniskā apskate tiek veikta ar mērķi nodrošināt cilvēku veselībai, dzīvībai un apkārtējai videi nekaitīgas traktortehnikas un tās piekabju piedalīšanos ceļu satiksmē. Tehniskā apskate tiek veikta, lai kontrolētu transportlīdzekļu tehnisko stāvokli, kā arī, lai aktualizētu transportlīdzekļu un to vadītāju valsts reģistru un traktortehnikas un tās vadītāju informatīvo sistēmu, atklātu meklēšanā esošos transportlīdzekļus un veiktu normatīvajos aktos noteiktās kontroles funkcijas, kas saistītas ar piedalīšanos ceļu satiksmē.

Neskaidrību gadījumā vai pirms pakalpojuma saņemšanas skatīt tīmekļa vietni http://www.vtua.gov.lv/ vai jautāt tuvākajā VTUA birojā!

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI