DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
25. augustā, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Politika

Zilonis istabā? Sociālā drošība Baltijas jūras reģionā

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Latvijas Ārpolitikas institūts (LĀI) sadarbībā ar Somijas Ārpolitikas institūtu (Somija) un Starptautiskās un reģionālās politikas centru (Krievija) ir aizsācis jaunu projektu: “Sociālā drošība Baltijas Jūras reģionā: ekspertīzes analīze un politiskās nozīmes celšana”.

Līdz ar šī projekta aizsākumu, LĀI ar prieku paziņo par pirmo publisko diskusiju: "Zilonis istabā? Sociālā drošība Baltijas jūras reģionā", kas norisināsies 2017. gada 24. augustā no plkst. 15:30 līdz 17:00 Somijas Ārpolitikas institūtā, Kruunuvuorenkatu ielā 4, Helsinkos, Somijā.

Vai mēs pievēršam pietiekamu uzmanību sabiedrības drošībai un noturībai (resilience)? Publiskais pasākums ļaus diskutēt par sabiedrības drošības lomu Ziemeļu un ne-Ziemeļu valstīs. Lai arī sabiedrības drošība ir universāli svarīga, ne-Ziemeļu sabiedrībās tā bieži vien tiek piemirsta. Diskusija palielinās izpratni par ne-Ziemeļvalstu drošības apsvērumiem un apspriedīs to, kā Somijas un citu Ziemeļvalstu pieredzi varētu piemērot pārējās projekta dalībvalstīs – Baltijas valstīs, Polijā, Ziemeļrietumu Krievijā un Baltkrievijā.

Pasākuma video ieraksts pēcāk būs pieejams LĀI mājas lapā – www.liia.lv

Projekts "Sociālā drošība Baltijas Jūras reģionā: ekspertīzes analīze un politiskās nozīmes celšana" centīsies ieskatīties Ziemeļvalstu sabiedriskās drošības pētniecības praksē un attīstīt pētniecību un ekspertīzi par to ārpus Ziemeļvalstu robežām, tādējādi veicinot informētākas politiskās un ekspertu debates par sabiedrības drošību Baltijas valstīs, Polijā, Ziemeļrietumu Krievijā un Baltkrievijā. Līdztekus, projekts sniegs ieteikumus politikas veidotājiem un jomas ekspertiem.

Vairāk par projektu lasi: http://liia.lv/en/news/societal-security-in-the-baltic-sea-region-expertise-mapping-and-raising-policy-relevance-622

Projektu īsteno Latvijas Ārpolitikas institūts sadarbībā ar Somijas Ārpolitikas institūtu (FIIA) Somijā, Starptautiskās un reģionālās politikas centru (CIRP) Krievijā.

Projektu atbalsta Ziemeļvalstu Ministru padome.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI