DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
26. jūlijā, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Politika

Ja premjers izvēlas “apslāpēt emocijas”, Valsts prezidentam jāiestājas par sabiedrības interesēm

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Trešdien, 26.jūlijā, Sabiedrība par atklātību - Delna saņēma ministru prezidenta Māra Kučinska atbildes vēstuli uz biedrības 10. jūlija un 18.jūlija vēstulēm, kurās aicināja premjeru pieprasīt zemkopības ministra Jāņa Dūklava demisiju. Vēstulē premjers skaidro, ka demisiju nepieprasīs , jo “(..) katram ir jāatbild par savu rīcību, ja tā bijusi prettiesiska, bet neatbalstu sasteigtus un nepārdomātus lēmumus, kas balstīti uz emocijām vai antipātijām”.

M.Kučinska pozīcija, uzsverot, ka "savus lēmumus balstu uz pierādījumiem un faktiem" un aicinot "Ja Jūsu rīcībā ir informācija, kas apliecina kāda ministra darbības prettiesiskumu, lūdzu vērsties tiesībaizsardzības iestādēs (..)" rada neizpratni, vai premjers nopietni izvērtē Latvijas valsts demokrātijas un nacionālās drošības riskus. Delna uzskata, ka valdības vadītāja izvairīšanās no rīcības, ir tiešs atbalsts tā saukto Rīdzenes sarunu dalībniekiem, ņemot vērā, ka Delnai nav informācijas, ka kāds no viņiem būtu vērsies tiesā, apšaubot sarunu autentiskumu.

Reaģējot uz premjera pozīciju, 26.jūlijā Delna nosūtījusi atkārtotu vēstuli Valsts prezidentam Raimondam Vējonim, aicinot iestāties par sabiedrības interesēm brīdī, kad Rīdzenes sarunās līdzdalīgās amatpersonas un valdības vadītājs M.Kučinskis izvēlas "apslāpēt emocijas".

Delna paralēli uzrunājusi Saeimas deputātus, aicinot rūpīgi izvērtēt Saeimas parlamentārās izmeklēšanas komisijas sastāvu un 27.jūlija sēdē neatbalstīt tās sastāvā deputātus, kuru vārdi minēti Rīdzenes sarunās, tādējādi novēršot faktisku interešu konfliktu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI