DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
04. jūlijā, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Bruņotie spēki aicina iedzīvotājus Siguldā apskatīt militāro tehniku un ekipējumu

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Trešdien, 12.jūlijā, no plkst.10:00 līdz 13:00 Siguldā, Pils ielā 14a, norisināsies Nacionālo bruņoto spēku militārās tehnikas, ekipējuma un ieroču izstāde, kuras laikā pilsētas iedzīvotājiem un viesiem būs iespēja tikties ar karavīriem, kā arī apskatīt militāro tehniku un ekipējumu.

Pasākuma mērķis ir veicināt sabiedrības izpratni par aizsardzības nozari, kā arī veidot un uzturēt karavīru saikni ar sabiedrību.

Jau ziņots, ka 10.jūlijā, Latvijas armija atzīmēs 98.dzimšanas dienu. 1919.gadā pēc Cēsu kaujām, kad Ziemeļlatvijas brigāde kopā ar igauņiem pilnībā sakāva vācbaltiešu landesvēru un vācu Dzelzsdivīziju, 3.jūlijā tika noslēgts Strazdumuižas pamiers un 6.jūlijā Ziemeļlatvijas brigāde ienāca Rīgā, kur viņus sagaidīja Dienvidnieki. 10.jūlijā tika izdota pavēle Nr.1 Latvijas armijai, ar kuru ģenerālis Dāvids Sīmansons paziņo par savu stāšanos Latvijas armijas virspavēlnieka amatā.

Bruņotie spēki aicina ar izpratni izturēties pret iespējamajiem satiksmes kustības īslaicīgiem apgrūtinājumiem, kas var rasties sakarā ar pastiprinātu militārās tehnikas pārvietošanos pa autoceļiem. Iespēju robežās operatīvā informācija ir pieejama bruņoto spēku Twitter profilā @Latvijas_armija. Tuvojoties militārās tehnikas kolonnai, bruņotie spēki aicina autovadītājus ievērot ceļu satiksmes noteikumus un netraucēt kolonnu kustību, piemēram, mēģinot to apdzīt.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI