DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
03. aprīlī, 2017
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Noskaidroti labākie jaunie sausās būves tehniķi

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Nacionālā jauno profesionāļu meistarības konkursa SkillsLatvia 2017 pusfinālā sausās būves tehniķa profesijā pirmo vietu ieguvuši Valdis Prūsis un Krists Riškus no Liepājas Valsts tehnikuma. Konkursu no 30. līdz 31. martam Jelgavas tehnikumā organizēja Valsts izglītības attīstības aģentūra (VIAA).

Otrajā vietā ierindojās Raivis Vilciņš un Emīls Mincāns no Priekuļu tehnikuma, bet trešo vietu izcīnīja Gunārs Lavrinovičs un Agris Krušanovs no Rēzeknes tehnikuma. Tiesības piedalīties nacionālajā jauno profesionāļu meistarības konkursā SkillsLatvia 2017, kas notiks Rīgā no 20. līdz 22. aprīlim, ieguva arī Kristaps Aleksandrs Liepa un Jevgēnijs Martiņuks no Rīgas Mākslas un mediju tehnikuma.

"Iepriecina konkursantu profesionālās sagatavotības līmenis, jo sešas komandas no deviņām ieguva 70 un vairāk punktus no 100 iespējamajiem. Konkursantiem bija jābūvē vertikāla siena. Vērtīgi ir tas, ka šīs konstrukcijas izveidei tika izmantoti vietējie produkti - koks un ģipšakmens plāksnes, kas atbilst pašreizējā tirgus aktualitātēm un  būvniecības nozares interesēm," atzīst pusfināla vērtēšanas komisijas priekšsēdētājs, SIA "Knauf" tehniskais vadītājs Andris Veinbergs.

Divas konkursa dienas jaunie profesionāļi, strādājot pa pāriem, montēja koka karkasu ar loga aili, to apšuva ar rīģipša plāksnēm un veica sienas apmešanas darbus atbilstīgi konkursa darba uzdevuma aprakstam un rasējumiem.

Nacionālā jauno profesionāļu meistarības konkursa SkillsLatvia 2017 pusfinālu profesionālo izglītības iestāžu audzēkņiem VIAA rīkoja sadarbībā ar Jelgavas tehnikumu un SIA "Knauf", lai sekmētu profesionālās izglītības attīstību, popularizētu būvniecības nozares profesijas, kā arī veicinātu sadarbību starp darba devējiem un izglītības iestādēm. Konkursu atbalstīja arī SIA "Zemgales tehnoloģiskais centrs".

Konkurss notika projekta "Karjeras atbalsts vispārējās un profesionālās izglītības iestādēs" ietvaros, ko finansē Eiropas Sociālais fonds un līdzfinansē Latvijas valsts.

Kristīne Keiča
VIAA Komunikācijas un programmu publicitātes nodaļas
sabiedrisko attiecību speciāliste

 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI