DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
15. decembrī, 2016
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Atzīmēs Zemessardzes Studentu bataljona 25.gadadienu

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Sestdien, 17.decembrī, Latvijas Nacionālajā aizsardzības akadēmijā notiks Zemessardzes Studentu bataljona 25.gadadienai veltīta svinīga konference un zemessargu kandidātu zvēresta došanas ceremonija.

Svinīgajā pasākumā piedalīsies Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālleitnants Raimonds Graube un Zemessardzes komandieris brigādes ģenerālis Ainārs Ozoliņš.

Pasākumā plānota apbalvojumu pasniegšana, Nacionālo bruņoto spēku komandiera ģenerālleitnanta R.Graubes un Zemessardzes komandiera brigādes ģenerāļa A.Ozoliņa uzrunas, Zemessardzes orķestra muzikālais priekšnesums, kā arī zvēresta ceremonija 43 zemessargu kandidātiem.

Zemessardzes Studentu bataljons ir vienīgais Zemessardzes bataljons, kas atrodas Rīgas teritorijā. Tas ir arī skaitliski lielākais no Zemessardzes 2.brigādes bataljoniem ar vairāk nekā 600 zemessargiem ierindā. Bataljons ir 1918.gada 20.decembrī dibinātās Atsevišķās studentu rotas tradīciju un ideju mantinieks. Studentu bataljona (tobrīd – Studentu rota Zemessardzes 11.Rīgas Centra rajona bataljona sastāvā) dibināšanas diena ir 1991.gada 17.decembris. Daļa no zemessargiem ir studenti, taču bataljonam aicināti pievienoties arī tie, kuriem nav nekādas saistības ar kādu no augstskolām. 

Jau ziņots, ka šogad Zemessardzei aprit 25. gadskārta. Pārliecība par tautas pašaizsardzības organizācijas nepieciešamību radās 1991.gada barikāžu dienās. Šo gadu laikā Zemessardze ir izveidojusies par skaitliski lielāko Nacionālo bruņoto spēku struktūru un valsts aizsardzības pamatu. Zemessardze dod iespēju Latvijas Republikas pilsoņiem brīvprātīgi kalpot savai valstij, rūpējoties par tās drošību.

Plašsaziņas līdzekļu pārstāvju ievērībai!

Aicinām apmeklēt Zemessardzes Studentu bataljona 25.gadadienai veltīto svinīgo pasākumu, ierodoties 17.decembrī plkst.11.00 Nacionālajā aizsardzības akadēmijā, iepriekš piesakoties līdz 16.decembra plkst. 15.00 seržantei Kristiānai Štrālei-Dreikai, epasts kristiana.strale@mil.lv, tālr.: 29193876, 67330005. Līdzi nepieciešams ņemt personu apliecinošu dokumentu – pasi vai ID karti.

Būs iespēja filmēt un fotografēt pasākumu, kā arī intervēt jaunos zemessargus.

seržante Kristiāna Štrāle-Dreika
Zemessardzes 2.brigādes štāba
Civilmilitārās sadarbības speciāliste

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI