DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
08. decembrī, 2016
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Latvijā viesojās Ukrainas kara veterāni

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Laika posmā no 1. līdz 7.decembrim Latvijā viesojās Ukrainas kara veterāni, lai dalītos savā militārajā pieredzē ar Latvijas Nacionālo bruņoto spēku karavīriem un zemessargiem. Ukraiņu delegācijas sastāvā bija vienību komandieri, vada komandieri, izlūki, tēmētāji, sanitāri.

Vizītes laikā tika organizēta pārstāvju tikšanās ar Zemessardzes vadību, kā arī, delegācija devās vizītē uz Kuldīgu, Liepāju, Dobeli, Kadagu, Cēsīm, Rēzekni. Vizītes laikā Ukrainas kara veterāni tikās ar Zemessardzes brigāžu un bataljonu, Sauszemes spēku vienību un Instruktoru skolas personālu. Kopumā tika apmeklētas dažādas vienības, kas dislocētas Latvijas teritorijā, pārsvarā tās bija Zemessardzes vienības.

Tikšanās laikā Zemessardzes vienības prezentēja brigāžu un bataljonu galvenos uzdevumus, struktūru, kā arī Zemessardzes aktivitātes Latvijas reģionos. Tikšanās laikā karavīriem un zemessargiem bija iespēja uzdot jautājumus un gūt pieredzi no kaujas darbību piedzīvojušiem karavīriem.

Jau ziņots, ka Latvijas bruņotie spēki sadarbojas ar Ukrainas bruņotajiem spēkiem, sniedzot atbalstu Ukrainas karavīru apmācībā, gan Ukrainā, gan arī Latvijā, piedaloties kolektīvās mācībās, kā arī cita veida atbalstu, tostarp medicīnisko un rehabilitācijas palīdzību.

Guna Freimane
Zemessardzes štāba
Vadības grupas speciāliste

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI