DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
17. novembrī, 2016
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Jūras spēku flotile piedalīsies NATO jūras pretmīnu grupas organizētās mācības “HODOPS”

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
No 21. līdz 24.novembrim Baltijas jūrā notiks NATO 1.pastāvīgās jūras pretmīnu grupas (SNMCMG1) organizētās mācības, kurās piedalīsies Latvijas Jūras spēku flotiles štāba un apgādes kuģis A-53 ”Virsaitis”, Mīnu kuģu eskadras mīnu kuģi M-06 "Tālivaldis" un M-08 "Rūsiņš", kā arī ūdenslīdēju komanda.

Mācību mērķis ir attīrīt kuģošanas ceļus un zvejošanas rajonus no Baltijas jūras dzelmēs esošajiem sprādzienbīstamajiem priekšmetiem, kas pārsvarā ir palikuši no iepriekšējās karadarbības šajā reģionā, tādējādi samazinot iespējamos riskus. Starptautiskās mācības palīdz pilnveidot pretmīnu operāciju veikšanas procedūru izpildi un uzlabot savstarpējo sadarbību starp NATO un Latvijas vienībām.

NATO 1.pastāvīgās jūras pretmīnu grupas sastāvā šobrīd ir astoņu valstu kuģi – Latvijas mīnu kuģis "Imanta", Vācijas štāba kuģis "Elbe", Lietuvas patruļkuģis "Skalvis", Igaunijas mīnu kuģis "Sakala", Lielbritānijas mīnu kuģis "Grimsby", Nīderlandes mīnu kuģis "Willemstad", Belģijas mīnu kuģis "Narcis" un Norvēģijas mīnu kuģis "Måløy".

2016.gada jūlija šīs grupas komandvadību pārņēma Igaunija, bet no 2017.gada jūlija Latvijai pirmo reizi tiks uzticēts pārņemt NATO 1.pastāvīgās jūras pretmīnu grupas komandvadību.

Līva Veita    
Jūras spēku flotiles    
Krasta apsardzes dienesta    
sabiedrisko attiecību speciāliste    

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI