DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
19. septembrī, 2016
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Lauku attīstība

Šodien konferenču zālē Radisson Blue Latvija atklāja vispasaules jūras pētnieku gada lielāko konferenci, kurā piedalījās vairāk nekā 600 dalībnieku

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Konferences atklāšanas ceremonijā Latvijas Republikas Ministru prezidents Māris Kučinskis izteica cerību, ka konferences darba sesijās notiks ražīgs darbs, kas veicinās arī zinātnes attīstību Latvijā. Savukārt ICES vadība izteica viedokli, ka tuvākais būtiskākais mērķis ir veidot transatlantijas kooperāciju jūras pētniecībā.

Latvijā šogad pirmo reizi notiek Starptautiskās jūras pētniecības padomes - ICES (International Council for the Exploration of the Sea) zinātniskā konference, kas ir gada nozīmīgākais notikums zivsaimniecības un jūras bioloģijas jomā. Konference notiks 19.-23. septembrī Rīgā viesnīcas Radisson Blu Latvija konferenču centrā.  

Konferences programmā ir iekļautas 18 zinātniskās tēmu sesijas, kas fokusēsies uz pēdējiem svarīgākajiem pētījumiem un to rezultātiem, piemēram, par jūras telpisko plānošanu, ekosistēmu integrēto novērtējumu, jūras resursu pārvaldības modeļiem un daudz ko citu.   

Šogad konferences dalībnieku vidū ir jūras pētnieki, ekologi, zivsaimniecības un jūras politikas veidotāji, kā arī studenti no 33 pasaules valstīm.

Konferences organizēšanu Rīgā koordinē Pārtikas drošības, dzīvnieku veselības un vides zinātniskais institūts "BIOR" un Latvijas Republikas Zemkopības ministrija. Konference tiek organizēta sadarbībā ar Latvenergo koncernu un Rīgas Brīvostas pārvaldi.

Georgs Korņilovs, Zinātniskā institūta BIOR pētnieks

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI