DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
29. augustā, 2016
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Politika

Vēstnieks Aivars Groza ar ES Tirdzniecības kameru Indijā pārstāvi apspriež uzņēmēju delegāciju vizīšu apmaiņu

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Latvijas vēstniecība Indijā informē:
25. augustā vēstnieks Aivars Groza tikās ar ES Tirdzniecības kameru Indijā padomes (The Council of EU Chambers of Commerce in India) direktori Dr. Renu Šomi (Dr. Renu Shome), lai pārrunātu Latvijas-Indijas ekonomiskās sadarbības attīstību.

Sarunā R. Šome atzīmēja, ka ES ir lielākais Indijas tirdzniecības partneris, tādēļ padome kalpo kā efektīvs starptautisks forums Eiropas kompāniju dialogam ar Indijas partneriem. Puses bija vienisprātis, ka Latvijas uzņēmumu klātbūtnei Indijas tirgū vēl ir liels potenciāls. Kā perspektīvas tika uzsvērtas tādas jomas kā tranzīts, pārtikas pārstrāde, veselības aprūpe, IT un tīrās tehnoloģijas. Vēstnieks ierosināja jau tuvākajā nākotnē rīkot Latvijas ostu pārstāvju vizīti Indijā. R. Šome apliecināja padomes atbalstu šai iniciatīvai un informēja par interesi organizēt arī plaša spektra Indijas biznesa delegācijas izpētes vizīti Latvijā. Direktore arī uzsvēra, ka plašāka vēstnieka intervija padomes izdotajā biļetenā, būtu neatsverams informācijas avots, lai detalizētāk iepazīstinātu tās biedrus par potenciālām divpusējās ekonomiskās sadarbības iespējām.

ES Tirdzniecības kameru Indijā padome ir 1992. gadā dibināta organizācija ar galveno mītni Mumbajā. Turpmāk ciešo Latvijas sadarbību ar padomi arī veicinās nesen apstiprinātais Latvijas goda konsuls Indijā kapteinis Avinašs Čanders Batra (Capt. Avinash Chander Batra), pildot savus pienākumus Indijas Maharaštras štatā ar rezidenci Mumbajā. A.Č. Batra ir bijušais padomes prezidents periodā no 2013. līdz 2015. gadam.

Latvijas vēstniecība Indijā

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI