DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
29. augustā, 2016
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Politika

Latvijas vēstniecība Kopenhāgenā rīko pasākumus par godu 25. gadadienai kopš neatkarības atjaunošanas

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Latvijas Republikas vēstniecība Dānijas Karalistē informē:
No 29. augusta līdz 16. septembrim Latvijas vēstniecība Dānijā atzīmē 25 gadus kopš Baltijas valstu neatkarības atjaunošanas, rīkojot vairākas augsta līmeņa paneļdiskusijas, fotoizstādi, kā arī vēstnieka Kaspara Ozoliņa lekciju.

Pēc Latvijas vēstniecības iniciatīvas 29. augustā Baltijas valstu diplomātiskās pārstāvniecības sadarbībā ar Baltijas Attīstības forumu (Baltic Development Forum) un Dānijas dienas laikrakstu Berlingske organizēs semināru par Baltijas valstu ekonomiskajiem sasniegumiem pēc neatkarības atgūšanas. Semināru atklās Latvijas vēstnieks Dānijā Kaspars Ozoliņš, bijušais Dānijas ārlietu ministrs Ufe Elemans-Jensens (Uffe Ellemann-Jensen), kā arī Ziemeļu Ministru padomes ģenerālsekretārs Dāgfins Heibrotens (Dagfinn Høybråten). Seminārā piedalīsies uzņēmēji un uzņēmējdarbības atbalsta struktūru pārstāvji no visām trim Baltijas valstīm. Latviju pārstāvēs sacīkšu auto ražotāja Drive eO projektu vadītājs Kristaps Dambis un Startapu asociācijas valdes priekšsēdētāja Jekaterina Novicka.

Savukārt 9. septembrī Kopenhāgenas Universitātē notiks paneļdiskusija par veiksmīgo Baltijas valstu sabiedrību un politisko attīstību kopš neatkarības atjaunošanas, un sadarbību ar Dāniju. Pasākumā uzstāsies Dānijas ārlietu ministrs Kristians Jensens (Kristian Jensen), kā arī atzīti ārpolitikas pētnieki no Baltijas valstīm un Dānijas. No Latvijas tajā piedalīsies Latvijas Universitātes asociētais profesors Daunis Auers.

16. septembrī vēstnieks Kaspars Ozoliņš uzstāsies ar vieslekciju Kopenhāgenas Universitātes Humanitārajā fakultātē, informējot studentus par Latvijas vēstures notikumiem neatkarības atjaunošanā un to ietekmi uz Dāniju. Tāpat no 1. septembra Kopenhāgenas Universitātes Humanitāro zinātņu fakultātes bibliotēkā būs apskatāma fotoizstāde "Tā mēs gājām uz neatkarību", kas vizuāli vēsta par svarīgākajiem faktiem Baltijas valstu jaunāko laiku vēsturē, ietverot Baltijas ceļa akciju, barikāžu laiku, Krievijas bruņoto spēku izvešanu un iestāšanos ES un NATO.

Pieteikties dalībai paneļdiskusijās ir iespējams Baltijas Attīstības foruma un Kopenhāgenas Universitātes mājaslapās.

Latvijas Republikas vēstniecība Dānijas Karalistē
 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI