DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
17. augustā, 2016
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Vide

Dabas muzejā atklās tomātu un veselības augu parādi

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

LDM arhīvs

No 24. līdz 28. augustam Latvijas Dabas muzejā notiks izstāde „Tomātu un veselības augu parāde 2016”, kas top sadarbībā ar Artūra Sildes Dārzkopības entuziastu klubu „Tomāts”.

Izstādē piedalīsies 20 kluba kolekcionāri no visas Latvijas, kuri apmeklētāju vērtējumam piedāvās vairāk nekā 300 tomātu, lauka un dārza veselības augu, paprikas un aso piparu šķirnes. Tā kā pasaulē pēdējos gados parādījušies tomāti ar interesantu krāsojumu, šai modei līdzi sekojuši arī mūsu kolekcionāri, kuri savu raibo veikumu atrādīs izstādē. Tās krāsas nav iespējams aprakstīt, tās ir jāredz!

Ar savu kolekciju apmeklētājus priecēs Elga Bražūne, Austra Zaļuma, Natālija Zeltiņa un Jānis Andersons, Valdis Pūliņš, Darja Jurevič, Ludmila Kodzasova un Aleksandra Stoļarova. Pirmo reizi izstādē piedalīsies Jānis Haļzovs ar vairākām lauka tomātu šķirnēm. Šajās dienās būs iespēja konsultēties ar profesionāļiem –ievērojamākajiem tomātu audzētājiem Latvijā –, kā arī iegādāties sēklas.  

Izstādes laikā aicinām visus interesentus apmeklēt izglītojošas lekcijas, kurās ar savu pieredzi dalīsies zinošie Artūra Sildes Dārzkopības entuziastu kluba "Tomāts" biedri. Lekcijas norisināsies muzeja 6. stāva konferenču zālē:

  • trešdien, 24.augustā, plkst. 12.00 lekcija "Viss par tomātiem", stāstīs kluba "Tomāts" valdes locekle Irina Hruškaja (krievu valodā);
  • ceturtdien, 25.augustā, plkst. 12.00 lekcija "Par lauka tomātu audzēšanu",  stāstīs Dobeles kluba nodaļas vadītāja Austra  Zaļuma (latviešu valodā);
  • piektdien, 26. augustā, plkst. 12.00 lekcija "Baklažānu, paprikas, aso piparu audzēšana", stāstīs kluba "Tomāts" biedre Maija Čerjaka (latviešu valodā);
  • sestdien, 27.augustā, plkst. 12.00 lekcija "Dārza un veselības augu audzēšana un pielietošana", stāstīs kluba "Tomāts" valdes priekšsēdētāja Sarma Žarčinska (latviešu valodā).

Lekciju apmeklējums ar attiecīgās dienas izstādes ieejas biļeti.

Izstādes atklāšana notiks 24. augustā plkst. 12.00
Latvijas Dabas muzeja 2. stāva izstāžu zālē.
Izstādes darba laiks:
T. - 10.00 - 17.00
C. – 10.00 - 19.00
Pk., S., Sv.– 10.00 - 17.00
Uz tikšanos Latvijas Dabas muzejā – Rīgā, K. Barona ielā 4!

Laine Karlsone
Latvijas Dabas muzeja
Komunikācijas nodaļa

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI