DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
10. augustā, 2016
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Politika

Vēstnieks Indijā ar LU prorektori apspriež sadarbību izglītības jomā

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Latvijas vēstniecība Indijā informē:
10. augustā vēstniecību apmeklēja Latvijas Universitātes (LU) prorektore humanitāro un izglītības zinātņu jomā profesore Ina Druviete. Sarunā ar vēstnieku Aivaru Grozu tika apspriesta LU turpmākā sadarbība ar Indiju izglītības jomā, tai skaitā sadarbības iespējas ar 7. augustā Dev Sanskriti universitātē Haridvārā atklāto Baltijas kultūras un studiju centru. Tāpat tika pārrunātas iespējas piesaistīt lielāku studentu skaitu Latvijas Universitātē no Indijas.

Savukārt 7. augustā I. Druviete piedalījās Baltijas kultūras un studiju centra atklāšanas ceremonijā Dev Sanskriti universitātē Haridvārā. Prorektore pauda gandarījumu par Baltijas studiju centra izveidi Haridvārā un cerību, kas tas veicinās studentu interesi par Baltijas reģionu. Viņa arī atzīmēja intereses pieaugumu par Indiju Latvijā. Latvijā tiek regulāri rīkotas Indijas dienas, un arvien vairāk studentu izrāda interesi studēt indiešu valodas.

Atzīmējot, ka saskaņā ar latviešu tradīcijām trīs lietas nes veiksmi jaunu projektu uzsākšanā, I. Druviete pasniedza centram grāmatu par Baltijas valstu vēsturi, izrakstītu latviešu spēka zīmi, kā arī Latvijas maizi.

Latvijas vēstniecība Indijā

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI