DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
09. augustā, 2016
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Politika

Indijā atklāts Baltijas kultūras un studiju centrs

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Latvijas vēstniecība Indijā informē:
7. augustā Dev Sanskriti universitātē Haridvārā tika atklāts Baltijas valstu kultūras un valodu centrs. Tajā tiks mācītas latviešu, lietuviešu un igauņu valodas, kā arī veikti pētījumi baltu kultūras un tradīciju jomā. Centra atklāšanā piedalījās Utarkhandas štata gubernators Dr. Krišna Kants Pols (Dr. Krishna Kant Paul), Latvijas, Lietuvas un Igaunijas vēstnieki, kā arī Latvijas Universitātes prorektore Ina Druviete.

Latvijas vēstnieks Aivars Groza centra atklāšanas ceremonijā atzīmēja Baltijas reģiona vēsturiskās saites ar Indiju, kā arī sasaisti starp Indijas nevardarbīgās pretošanās kustību un Baltijas ceļu. Vēstnieks informēja par Baltijas valstu sadarbību Baltijas Asamblejā un Baltijas Ministru padomē. A. Groza arī uzsvēra, ka 2016. gads ir īpašs Baltijas valstu sadarbībā, jo aprit 25. gadadiena kopš Baltijas valstu neatkarības atjaunošanas starptautiskās atzīšanas 1991. gada augustā, kā arī 25 gadi kopš Latvijas un Indijas diplomātisko attiecību nodibināšanas. Vēstnieks pauda gandarījumu, ka šogad Latvijā studēs jau apmēram 1000 studentu no Indijas, kas liecina par intereses pieaugumu par mūsu valsti. Tāpat vēstnieks izteica pārliecību, ka centrs kļūs par svarīgu impulsu Baltijas valstu un Indijas sadarbības veicināšanā.

Latvijas Universitātes prorektore Ina Druviete uzrunā pauda gandarījumu par Baltijas studiju centra izveidošanu Haridvārā un cerību, kas tas veicinās studentu interesi par Baltijas reģionu. I. Druviete arī atzīmēja intereses pieaugumu par Indiju mūsu valstī – Latvijā tiek regulāri rīkotas Indijas dienas, un arvien vairāk studentu izrāda interesi studēt indiešu valodas. Pirms vairākiem gadiem Latvijas Universitātē tika atvērts Indijas kultūras un studiju centrs, kuru izveidoja Latvijas Universitātes profesore Sigma Ankrava.

Dev Sanskriti universitātes vicekanclers Dr. Činmajs Pandja (Dr. Chinmay Pandya) savukārt atzīmēja, ka Baltijas valstu un Indijas kultūrām ir daudz kopīga, kas bija pamatā idejai par centra izveidošanu, un izteica cerību veidot ciešu sadarbību ar Baltijas valstīm nākotnē.

Universitātes teritorijā Baltijas kultūras un studiju centram ir atsevišķā ēka, kurā atrodas tā galvenais birojs, trīs auditorijas un bibliotēka. Centrā darbosies arī Latvijas Universitātes profesore Sigma Ankrava.

Baltijas kultūras un studiju centra atklāšanas ceremonijas ierakstu var noskatīties šeit: Inaugural Ceremony: Center for Baltic Culture and Studies, Dev Sanskriti Vishwavidyalaya - YouTube

Latvijas vēstniecība Indijā

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI