DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
22. jūlijā, 2016
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Politika

Izraēlas Nacionālā bibliotēka saņem Latvijas Nacionālās bibliotēkas dāvinājumu

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Latvijas vēstniecība Izraēlā informē:
20. jūlijā vēstnieks Izraēlas Valstī Andris Vilcāns nodeva Izraēlas Nacionālās bibliotēkas direktoram Orenam Veinbergam (Oren Weinberg) Latvijas Nacionālās bibliotēkas dāvinājumu – 19 speciāli atlasītas grāmatas par Latvijas vēsturi, latviešu valodu, tās statusu un lietojumu, mākslu, kā arī latviešu prozas un dzejas darbus un dainas. Dāvinājumā iekļauti arī vairāki akadēmiski pētījumi, rakstu krājumi ar publikācijām par Latvijas pilsoniskās sabiedrības veidošanos, mūsdienu kultūru, politiskajiem un etniskajiem jautājumiem.

Grāmatu dāvinājums ir daļa no Latvijas prezidentūras ES Padomē laikā aizsāktā projekta "Grāmatu nodošana citvalstu bibliotēkām", lai popularizētu zināšanas par Latvijas valsti un kultūru, sekmētu tās atpazīstamību, padziļinātu izpratni par Latvijas vēsturi, it īpaši 20. gadsimtā.

Vēstnieks informēja O. Veinbergu, Izraēlas Nacionālās bibliotēkas direktori sadarbībai un ārējām attiecībām Naomi Šahteri (Naomi Schacter ) un glabātuves fondu kuratori Milku Levi-Rubinu (Milka Levy-Rubin) par Latvijas Nacionālās bibliotēkas fondos atrodamajiem interesantākajiem iespieddarbiem par ebrejiem un apsprieda abu valstu Nacionālo bibliotēku sadarbības perspektīvas. Vēstnieks tika iepazīstināts ar bibliotēkas lasītavām un interesantākajiem reto grāmatu un rokrakstu glabātuves materiāliem, piemēram, Īzaka Ņūtona teoloģiska rakstura traktāta manuskriptu.

Latvijas vēstniecība Izraēlā
 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI