DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
30. jūnijā, 2016
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Finanšu ministre tiekas ar NATO spēku integrācijas vienības Latvijā komandieri

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Šā gada 30. jūnijā norisinājās Finanšu ministres Danas Reiznieces – Ozolas un Latvijā izvietotās NATO spēku integrācijas vienības (NSIV) komandiera pulkveža Ērika Nagļa tikšanās. Sanāksmes laikā ministre tika iepazīstināta ar NSIV, tās uzdevumiem, līdzšinējo darbību un paveikto, kā arī nākotnē plānoto.

Koordinēta un sekmīga sadarbība starp valsts un pašvaldības institūcijām ir būtisks priekšnosacījums ātrai un sekmīgai sabiedroto spēku uzņemšanai un izvietošanai Latvijā. Tas ir arī Latvijā izvietotās NATO spēku integrācijas vienības pamatuzdevums. Tikšanās ar finanšu ministri, kuras vadītā ministrija ir iesaistīta uzņemošās valsts atbalsta nodrošināšanā, ļāva pārrunāt aktualitātes, kas saistītas ar NATO spēku integrācijas darbību un sabiedroto spēku klātbūtni Latvijā.

"Sabiedroto atbalsts un starptautiskā sadarbība ir ļoti nozīmīga Latvijas aizsardzības spēju un iedzīvotāju drošības stiprināšanā. Tāpēc, lai vēl vairāk atbalstītu šo prioritāti, esam nostiprinājuši likumā to, ka valsts finansējums aizsardzības jomai 2% no iekšzemes kopprodukta sasniegs jau 2018. gadā, nevis 2020. gadā, kā sākotnēji tika plānots," tikšanās laikā norādīja finanšu ministre.

Vienības komandieris pulkvedis Ēriks Naglis pateicās finanšu ministrei par izrādīto interesi un norādīja, ka tikšanās kalpos par pamatu veiksmīgai sadarbībai starp ministriju, tās padotības iestādēm un kapitālsabiedrībām nākotnē. Viņš arī norādīja, ka ministre tika iepazīstināta ar vienības finansējuma modeli, ko veido NATO kopējais finansējums un Latvijas kā uzņemošās valsts finansējums. Savukārt, personāla izmaksas sedz personālu nosūtošā valsts.

Iepriekš jau ziņots, ka jūnija sākumā mācību marša "Dragoon Ride II" laikā norisinājās vienības izvērtēšana, kuras laikā tika secināts, ka vienība ir pilnībā spējīga veikt tai dotos uzdevumus. Komisijas pārstāvji arī atzinīgi novērtēja īsajā laikā periodā sasniegto progresu atbalsta sniegšanā sabiedroto spēku uzņemšanā un izvietošanā Latvijā. Šā gada 13. jūnijā Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālleitnants Raimonds Graube svinīgi parakstīja Latvijā izvietotās NATO spēku integrācijas vienības pilnu spēju izvērtēšanas deklarāciju.

Bildes no tikšanās pieejamas šeit: https://www.flickr.com/photos/71595363@N02/albums/72157670331121116

Anda Bergmane
NSIV komandiera padomniece komunikācijas jautājumos

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI