DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
13. jūnijā, 2016
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

NATO spēku integrācijas vienība sasniedz pilnas spējas

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Pirmdien, 13. jūnijā, starptautisko militāro mācību “Saber Strike” viesu dienā Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālleitnants Raimonds Graube svinīgi parakstīs Latvijā izvietotās NATO spēku integrācijas vienības pilnu spēju izvērtēšanas deklarāciju.

Latvijā izvietotās NATO spēku integrācijas vienības pilnu spēju izvērtēšana norisinājās no 6.-8. jūnijam. Pārstāvji no Latvijas kā štāba uzņemošās valsts un Daudznacionālā Ziemeļaustrumu korpusa štāba Ščecinā, Polijā trīs dienas vērtēja vienības līdzšinējo darbību un gatavību īstenot tai dotos uzdevumus. Izvērtēšanas komisijas dalībnieki secināja, ka vienība ir pilnībā spējīga sekmīgi veikt tai dotos uzdevumus, un atzinīgi novērtēja īsajā laika periodā sasniegto progresu atbalsta sniegšanā sabiedroto spēku uzņemšanai un izvietošanai Latvijā.

Paralēli vienības pārstāvji piedalījās arī mācību marša "Dragoon Ride II" norisē, sniedzot nepieciešamo atbalstu sabiedroto spēkiem. Tādējādi reālajā dzīvē tika demonstrētas vienības spējas īstenot tai doto pamatuzdevumu – veicināt ātru un koordinētu alianses paaugstinātas gatavības spēku izvēršanu Latvijā.

Plānots, ka par Eiropas Austrumos izvietoto NATO spēku integrācijas vienību pilnu spēju sasniegšanu oficiāli paziņos NATO Varšavas samitā no 8.-9. jūlijam.  

Iepriekš jau ziņots, ka lēmums par NATO spēku integrācijas vienību izveidi alianses austrumos tika pieņemts NATO Velsas samitā 2014. gada septembrī, reaģējot uz Krievijas iebrukumu Ukrainā. Latvijā štābs savu darbību uzsāka pirms gada, 2015. gada 1. septembrī kļūstot par pirmo NATO militāro štābu Latvijā. Kopš darbības uzsākšanas vienība sekmīgi ir spējusi izstrādāt nepieciešamos dokumentus un operacionālās procedūras un vienības pārstāvju sniegtais atbalsts ir atzinīgi novērtēts no Latvijas un sabiedroto spēku puses.

Anda Bergmane
NSIV komandiera padomniece komunikācijas jautājumos

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI