DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
01. jūnijā, 2016
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Politika

Latvijas Institūts un LSM.lv rīko “Līgo videostāstu medības”

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Aicinām visus, kam pieejama videokamera vai viedtālrunis ar video iespēju, piedalīties Latvijas Institūta un LSM.lv rīkotajās “Līgo videostāstu medībās”. Šīs akcijas mērķis ir parādīt pasaulei, cik labi latvieši līdz mūsdienām ir saglabājuši vasaras saulgriežu svinēšanas tradīcijas, jo Latvijā to svinēšana notiek īpaši vērienīgi, sekojot daudzus gadsimtus senām paražām.

Lai piedalītos "Līgo videostāstu medībās", nepieciešams uzfilmēt līdz divām minūtēm garu videostāstu, kurā īsi parādīta vismaz viena Jāņu svinēšanas tradīcija. Tā kā materiālus paredzēts izmantot komunikācijā gan Latvijā, gan arī ārvalstīs, aicinām tos veidot vai nu latviešu, vai citās valodās, vai arī bez ierunāta teksta. Gaidām visdažādākos stāstus – gan no profesionāļiem, kas vēlas piedāvāt gaumīgi nofilmētu un samontētu materiālu, gan neprofesionāļiem, kuri vienkārši pamanās nofilmēt kādu interesantu svētku svinēšanas brīdi.

Lai gatavos stāstus iesniegtu dalībai "Līgo videostāstu medībās", tie vislabākajā iespējamajā tehniskajā kvalitātē jāievieto kādā no sociālajiem medijiem (YouTube, Vimeo, Facebook vai citā), un jāizvieto uz Facebook konta "Kaut kas mīļš no Latvijas" sienas, pievienojot tēmturi #LīgoLīgo.

Veidojot videostāstus, aicinām to darīt ar cieņu pret citu autoru darbu izmantošanu. Ja izvēlaties noformējuma mūziku, pārliecinieties, ka tai ir brīvpieejas licence un jūs nepārkāpjat autortiesības, vai arī paši esat tās autori un kopā ar video varat mums to nodot izmantošanai komunikācijā. Atgādinām arī, ka īsus, līdz 30 sekundēm garus autordarbu fragmentus ir iespējams izmantot mediju materiālos bez īpašas atļaujas, titros obligāti norādot autorību.

Darbu iesniegšanas termiņš ir 30. jūnijs, bet gaidīsim agrāk/iepriekš veidotus darbus jau pirms Jāņiem. Autora prēmijas apmērs Latvijas Institūta žūrijas noteiktajiem trīs labākajiem darbiem ir šāds: 1. vieta – 300 EUR, divas veicināšanas balvas katra 100 EUR. 100 EUR liela prēmija noteikta arī portālā LSM.lv skatītāju balsojumā uzvarējušajam video. Balsošanas periods būs no 1. līdz 6. jūlijam.

Iesniedzot savus darbus jūs piekrītat nodot tos lietošanā LSM.lv, kas izmantos tos savā portālā, un Latvijas Institūtam, kurš plāno video izmantot starptautiskajā komunikācijā, lai popularizētu Latvijas tradīcijas pasaulē, tai skaitā publiskai izrādīšanai Latvijas pārstāvniecību rīkotajos pasākumos ārzemēs.

Kaspars Rūklis, LI sabiedrisko attiecību speciālists

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI