DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
06. maijā, 2016
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Politika

Latvijas Institūts Eiropas dienā rīko “Latvijas stāstu darbnīcu” ārzemju studentiem

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Eiropas dienā, 9. maijā Latvijas Institūtā (LI) uz “Latvijas stāstu darbnīcu” pulcēsies dažādās Latvijas augstskolās studējošie ārvalstu studenti. Pasākumā plānots ar jauniešiem pārrunāt Latvijas aktualitātes, kā arī uzklausīt to, kā Latviju redz viņi, un ko par to plāno stāstīt, atgriežoties mājās. Pasākums iekļauts Radošās darbības nedēļas “Radi! 2016” programmā.

"Latvijas stāstu darbnīcā" piedalīties aicināti ārzemju jaunieši, kuri šajā semestrī kādā no apmaiņas programmām studē vai strādā praksi Latvijā. Šāda formāta pasākumus Latvijā dzīvojošajiem apmaiņas studentiem LI plāno rīkot arī turpmāk, jo viņi pēc šeit pavadītā laika bieži kļūst par Latvijas draugiem un atbalstītājiem uz visu mūžu.

Tikšanās laikā LI direktore Aiva Rozenberga iepazīstinās studentus ar tiem vēstījumiem, kurus par Latviju ārvalstu auditorijām vēlas nodot Latvijas Institūts, bet pasākuma otrajā daļā jauniešiem būs iespēja dalīties ar saviem stāstiem par Latviju LI sabiedrisko attiecību speciālista Kaspara Rūkļa vadībā.

"Latvijas stāstu darbnīca" ir jauna LI komunikācijas programma apmaiņas studentiem, kuri studē Latvijā un Latvijas studentiem, kuri dodas studēt uz ārzemēm. Tās mērķis ir uzrunāt ārvalstu auditorijas par Latvijai svarīgiem jautājumiem, kā arī popularizēt Latvijas starptautisko atpazīstamību, un iespējas apceļot, mācīties, dzīvot, strādāt un investēt Latvijā.

Līdz šim "Latvijas stāstu darbnīcas" jau notikušas Ventspils Augstskolā un Vidzemes Augstskolā, bet tuvākajā laikā plānotas arī Liepājas Universitātē un Latvijas Universitātē. Latvijā studējošajiem ārzemju jauniešiem "Latvijas stāstu darbnīca" tiek pasniegta ar nosaukumu "Stories of Latvia".

Kaspars Rūklis, LI sabiedrisko attiecību speciālists

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI