DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
02. maijā, 2016
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Politika

Latvijas Institūta Baltā galdauta svētki pulcē Doma laukuma kaimiņus

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Rīga, 2016. gada 2. maijs. – Par godu 4. maijam, Latvijas Institūts (LI) šodien rīkoja Baltā galdauta svētkus saviem Doma laukuma kaimiņiem, uz kuriem bija kopā pulcējušies ap 70 cilvēkiem, kas dzīvo vai strādā tuvākajā apkaimē. Ar šiem pagalma svētkiem LI vēlas mudināt latviešus visā pasaulē Latvijas Neatkarības atjaunošanas dienā, 4. maijā iedzīvināt jaunu Baltā galdauta svētku tradīciju.

Pasākumā tika atklāts mākslinieka Māra Bišofa īpaši Baltā galdauta svētkiem veidots zīmējums, uzstājās dziedātājs Normunds Ķietis un folkloras kopa "Talsi". Kaimiņi pie balti klāta galda mielojās ar kliņģeri, kurš bija veidots kā skaitlis 138, tādējādi simbolizējot "paldies" tiem 138 Augstākās Padomes deputātiem, kuri 1990. gada 4. maijā nobalsoja par Latvijas neatkarības atjaunošanu.

Augstu laimi Latvijai uzsauca pārstāvji no Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcijas, Latvijas Radio, portāla Latvieši.com, Ārlietu ministrijas, muzeja "Rīgas Birža", viesnīcas "Gūtenbergs", kā arī citi viesi.

LI direktore Aiva Rozenberga pasākumā uzrunājot kaimiņus teica: ""Es gribētu, lai Baltā galdauta svētku tradīcijā ieviestos "paldies" teikšanas rituāls, lai mēs katrs, ap galdu sēžot, pasacītu savu lielo "paldies" saviem senčiem, savai ģimenei, draugiem, radiem, kaimiņiem un uzsauktu augstu laimi Latvijai. Tie ir svētki, kuros mēs varam pateikt paldies visiem 138 "par" brīvību balsojušajiem deputātiem 4. maijā un stiprināt to neredzamo nabas saiti, kas mūs visus pasaulē vieno ar Latviju."

LI piedāvā arī dažas idejas aktivitātēm Baltā galdauta svētkos: galda klāšana un izrotāšana, nākotnes plānu kalšana, dziedāšana, dejošana, gavilēšana, iešana rotaļās, senu vecmāmiņas recepšu izmēģināšana, kopīga puķu stādīšana un sportisku sacensību rīkošana ar kaimiņiem.

LI sadarbībā ar portālu "Delfi" aicina arī citus Baltā galdauta svētku rīkotājus, īpaši ārpus Latvijas, iemūžināt savus svētkus fotogrāfijās un dalīties ar tām sociālajos tīklos Facebook, Twitter, Instagram, Flickr, YouTube, Draugiem.lv un citos, izmantojot tēmturus #mans4maijs un #BaltaisGaldauts. Interesantākās fotogrāfijas "Delfi" plāno publicēt atsevišķā Baltā galdauta svētkiem veltītā sadaļā portālā www.delfi.lv.

Īsi video fragmenti no LI Baltā galdauta svētkiem ir skatāmi Facebook profilā Kaut kas mīļš no Latvijas.

Attēli no LI Baltā galdauta svētkiem: https://www.flickr.com/photos/140654936@N05/albums/72157665484033324

Kaspars Rūklis, LI sabiedrisko attiecību speciālists

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI