DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
11. aprīlī, 2016
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Politika

Gaidot valsts simtgadi, Latvijas Institūts aicina latviešus visā pasaulē svinēt Baltā galdauta svētkus

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Rīga, 2016. gada 11. aprīlis. – Atsaucoties Latvijas simtgades biroja aicinājumam, Latvijas Institūta (LI) darbinieki aicina ikvienu iedzīvotāju un Latvijai piederīgo visā plašajā pasaulē 4. maijā – Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienā – kopā ar saviem tuvajiem svinēt Baltā galdauta svētkus. Lai rosinātu cilvēkus labāk sagatavoties šiem svētkiem, LI darbinieki, iestājoties labākam laikam, jau 7. aprīlī kādā Āgenskalna pagalmā sarīkoja nelielus Baltā galdauta ieskaņas svētkus.

Baltā galdauta svētku ideja ir pavisam vienkārša: ģimene, draugi un kaimiņi no vienas mājas, vai vairākām blakus mājām sanāk kopā pie viena galda, ietur vieglu, kopīgi sarūpētu maltīti, kā arī izmanto iespēju pārrunāt ieceres sava pagalma, apkaimes, pilsētas, novada un valsts nākotnei. Latvijas Neatkarības deklarācijas pasludināšanas gadadiena, kas 1990. gadā bija izšķirošs, jauns sākums Latvijai, tad varētu kļūt par iedvesmu arī citām Latvijas cilvēkiem svarīgām norisēm.

Baltā galdauta svētkos iespējams veikt dažādas kopīgas aktivitātes, piemēram, iestādīt puķes, izgreznot māju un pagalmu vai kopīgi nokrāsot sētu. Arī kopīga muzicēšana un dziedāšana, maltītes gatavošana, nūjošana, braukšana ar velosipēdiem pa apkaimi, pozitīvas sacensības, vai vienkārši iepazīšanās un attiecību uzlabošana arī varētu būt Baltā galdauta svētku sastāvdaļa.

LI aicina visus, kas šogad atzīmēs Baltā galdauta svētkus kopā ar saviem kaimiņiem 4. maijā vai citos datumos Latvijā vai citās pasaules valstīs, iemūžināt šo brīdi fotogrāfijās un dalīties ar tām sociālajos tīklos, pievienojot tēmturiem #mans4maijs un #BaltaisGaldauts. Aicinām fotogrāfijas ar šiem tēmturiem ievietot Draugiem.lv, Facebook, Twitter, Flickr, Instagram, kā arī citos kanālos.

Baltā galdauta svētku svinēšana būs sākums arī jaunai LI iniciatīvai – Latvijas oficiālajai Facebook lapai latviešu valodā "Kaut kas mīļš no Latvijas", kurai aicinām sekot visus Baltā galdauta svētku dalībniekus gan Latvijā, gan ārpus tās. "Ar šo jauno Facebook lapu vēlamies savienot visus latviešus un latviešu valodu zinošos Latvijas draugus visā pasaulē vienā virtuālā asinsritē," saka LI direktore Aiva Rozenberga.

LI darbinieki paši personiski pārliecinājās, ka Baltā galdauta svētku sarīkošana neprasa ne lielus resursus, ne daudz darba, bet tie sagādā patīkamus mirkļus un atziņu, piemēram, cik lielu balto galdautu šādam gadījumam katrs atradis, cik daudz Latvijai raksturīgu priekšmetu katram ir mājās, un cik bieži mēs ikdienā aizdomājamies par to, ko mums nozīmē Latvija.

LI darbības mērķis ir veicināt Latvijas pozitīvu starptautisku atpazīstamību, veidojot konkurētspējīgu valsts identitāti. LI izplata informāciju un sagatavo drukātus, audiovizuālus un interaktīvus informatīvus materiālus par Latviju, kā arī organizē Latvijas popularizēšanas pasākumus Latvijā un ārvalstīs. Visi LI produkti ir brīvi pieejami ikvienam valsts iedzīvotājam reprezentatīviem mērķiem.

Attēli no LI darbinieku Baltā galdauta svētku ieskaņas: LI darbinieku Baltā galdauta svētki kādā Āgenskalna mājas pagalmā 2016. gada pavasarī, foto Latvijas Institūts

https://www.flickr.com/photos/140654936@N05/albums/72157664603685714/with/25699298664/

Kaspars Rūklis, LI sabiedrisko attiecību speciālists

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI