DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
30. septembrī, 2015
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: E-vide

Oktobris - Eiropas Kiberdrošības mēnesis

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Oktobris, nu jau tradicionāli, ir Eiropas Kiberdrošības mēnesis. Šogad mēneša ietvaros norisināsies 163 kiberdrošībai veltīti pasākumi 28 Eiropas valstīs.

Latvijā Kiberdrošības mēnesi ievadīs CERT.LV (Informācijas tehnoloģiju drošības incident novēršanas institūcija) un ISACA Latvijas nodaļas kopīgi rīkotā IT drošības konference "Kiberšahs. Stratēģija un taktika virtuālajā vidē". Konferencē ar prezentācijām piedalīsies IT drošības eksperti no Latvijas, Zviedrijas, Itālijas, Norvēģijas un ASV, un tā šogad pulcēs vairāk kā 500 informācijas tehnoloģiju interesentu. Konference būs vērojama arī tiešraidē vietnē straume.lmt.lv.

Vairāk par IT drošības konferenci: https://cert.lv/resource/show/682

Savukārt 28.oktobrī, Kiberdrošības mēneša noslēgumā, CERT.LV rīkos Datorologa akciju, kura sniegs iespēju katram interesentam bez maksas pārbaudīt savu portatīvo datoru, planšetdatoru vai viedtālruni pie datorspeciālista un "izārstēt" iekārtā atrastos vīrusus, kā arī saņemt eksperta padomus par drošu interneta lietošanu.

Kiberdrošības mēneša mērķis ir veicināt sabiedrības izpratni par kiberdrošību. Pasākumu uzsvars tiek likts uz lietotāju izglītošanu par virtuālās vides apdraudējumiem un atbildīgu attieksmi pret datu un informācijas drošību.

Vairāk par Eiropas Kiberdrošības mēnesi https://cybersecuritymonth.eu/

CERT.LV sabiedrisko attiecību projektu vadītāja Līga Besere

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI