DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
24. septembrī, 2015
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Aicina izglītības iestādes turpināt informēt par ES jautājumiem

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Rīga, 2015.gada 24.septembris. 2015.gads iezīmējās ar vienu no būtiskākajiem notikumiem Latvijas vēsturē - Latvija uz pusgadu kļuva par vienas no nozīmīgākajām ES institūcijām – Eiropas Savienības Padomes - darba vadītāju. Latvijas prezidentūras ES Padomē sekretariāts apkopojis idejas mācību iestādēm, kas ļauj atskatīties uz šo notikumu un izvērtēt to plašākā Latvijas dalības Eiropas Savienībā kontekstā.

Lai pievērstu uzmanību trio prezidentūrai, Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības Padomē rezultātiem, kā arī prezidentūras laikā notikušajiem pasākumiem, piektdien, 9.oktobrī, Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības Padomē sekretariāts tiešsaistē rīkos "Prezidentūras testu".

Testā būs iekļauti dažādas sarežģītības jautājumi par Eiropas Savienību, tās institūcijām, Latvijas prezidentūru ES Padomē, kā arī citi ar Latvijas dalību ES saistīti jautājumi. Tests norisināsies vairākās vecuma kategorijās: 5. - 6.klase, 7. - 9.klase, 10. - 12.klase un pieaugušie. Piedaloties testā, katrā vecuma grupā varēs iegūt vērtīgas balvas. Tests būs pieejams Latvijas prezidentūras ES Padomē sekretariāta mājaslapā www.es2015.lv 9.oktobrī no 08:00 – 24:00.

Vienlaikus piektdien, 9.oktobrī, norisinās Atvērto durvju diena valsts pārvaldē. Latvijas prezidentūras ES Padomē sekretariātā varēs uzzināt par pieredzi, īstenojot Latvijas prezidentūru ES Padomē, redzēt videomateriālus par Latvijas ieguvumiem no prezidentūras laika, kā arī pārbaudīt uz vietas savas zināšanas "Prezidentūras testā". Papildu informācija un pieteikšanās http://www.atvertodurvjudiena.lv/arlietu-ministrija/latvijas-prezidenturas-es-padome-sekretariats/

Papildus tam, lai uzzinātu vairāk par Latvijas dalību Eiropas Savienībā, Eiropas Savienības institūcijām un Eiropas Savienības darbu kopumā, sekretariāts aicina izmantot sagatavoto mācību līdzekli "Iepazīsti Eiropas Savienību un izmanto savas iespējas", kurā ir 31 prezentācija dažādām klašu grupām, un bukletu "No Baltijas ceļa līdz Gaismas pilij – Latvijas prezidentūra ES Padomē", kurā atrodama pamatinformācija par ES un Latvijas vēsturi ES kontekstā.  Mācību procesā var izmantot arī prezidentūras tīmekļa vietni EU2015.LV, kurā pieejamas visas Latvijas prezidentūras ziņas un reportāžas, kā arī ievērojams skaits video un foto materiālu un īpaši sagatavoti video "Latvijas prezidentūra iedzīvotājiem".

Vienlaikus izglītības iestādes aicinātas pieteikties bezmaksas nodarbībām par prezidentūras tematiku, ko vada Kluba "Māja" – jaunatne vienotai Eiropai apmācīti jaunieši. Nodarbības pielāgotas pamatskolas un vidusskolas vecuma grupām, nodrošinot iespēju izvēlēties nodarbību latviešu, angļu vai krievu valodā, vadoties pēc mācību stundas specifikas. Papildu informācija par nodarbībām un pieteikšanos pieejama tīmekļa vietnē www.klubsmaja.lv

Linda Jākobsone,
Prezidentūras komunikācijas un sabiedrisko attiecību departamenta vadītāja
Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības Padomē sekretariāts

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI