DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
09. martā, 2015
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: E-vide

Mācībās stiprina Kiberaizsardzības spējas

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
No 5. līdz 6. martam Rīgā norisinājās 3. tehniskās IT drošības mācības „Marta migla”. Mācībās piedalījās 59 dalībnieki, veidojot trīs zilā karoga komandas un vienu sarkanā karoga jeb uzbrucēju komandu.

Tehnisko mācību mērķis bija pārbaudīt dalībnieku prasmes IT infrastruktūras aizsardzībā, IT drošības uzbrukumu atklāšanā un novēršanā. Mācības sniedza iespēju apmainīties ar pieredzi un iepazīties ar nozarē strādājošiem kolēģiem, strādājot komandā pie kopīga mērķa sasniegšanas.

Šogad IT drošības tehniskās mācības tika organizētas, apvienojot CERT.LV un Zemessardzes Kiberaizsardzības vienības spēkus - mācībās klātienē piedalījās 10 Kiberaizsardzības vienības pārstāvji un vēl tikpat iesaistījās pasākuma organizēšanā.

Mācības tika veidotas pēc spēles "Aizstāvi karogu" principa. Pirmajā dienā dalībnieki iepazina mācību infrastruktūru un komandas dalībniekus. Nākamajā dienā zilā karoga komandu dalībniekiem bija jāsadarbojas, lai nodrošinātu svarīgāko servisu pieejamību un integritāti. Komandas pelnīja punktus, bastoties uz to, cik veiksmīga bija izvēlētā aizsardzības stratēģija.

Sarkanā karoga komandas mērķis mācību laikā bija uzbrukt zilā karoga komandu infrastruktūrām un iegūt informāciju, kas nav paredzēta publiskai telpai, traucēt servisu darbību, neizmantojot pārslodzes metodes, un ietekmēt zilā karoga komandu tēlu informācijas sistēmu vidē.

Mācību noslēgumā dalībnieki atzina, ka tehniskās mācības palīdz uzkrāt nepieciešamo pieredzi dažāda veida drošības apdraudējumu noteikšanā un risināšanā, kā arī ir lieliska iespēja pārbaudīt savas spējas un apmainīties pieredzē ar citu organizāciju kolēģiem.

Informāciju sagatavoja CERT.LV sabiedrisko attiecību projektu vadītāja Svetlana Amberga, tālr. 67085851, e-pasts svetlana.amberga@cert.lv.

Svetlana Amberga
Sabiedrisko attiecību projektu vadītāja

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI