DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
27. maijā, 2014
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Eiropas Savienība

Notiks bezmaksas seminārs ar vadošu Eiropas Sociālās uzņēmējdarbības eksperti

Publicēts pirms 10 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
„Sociālās uzņēmējdarbības attīstība Eiropā un Latvijā”, 27.maijs, 2014, plkst. 14.30. – 17.00. Valsts Administrācijas skolas telpās. Semināru vada eksperte Ariane Rodert

Aizvien biežāk un biežāk Latvijā mēs runājam par sociālo uzņēmējdarbību. Bet vēl joprojām ir sajūta, ka īstas skaidrības šajā jautājumā mums tā arī nav. Vai sociālo uzņēmējdarbība ir panaceja, kas ātri un vienkārši atrisinās visus krīzes laikā sasāpējušos jautājumus? Vai varbūt tās ir tikai mānīgas cerības, jo patiesībā uzņēmējdarbība bez peļņas vienkārši nav iespējama.

Eiropā valda uzskats, ka sociālā uzņēmējdarbības ļauj risināt sociālās problēmas ar biznesa instrumentiem - uzņēmums ražo preces vai sniedz pakalpojumus ar mērķi risināt sociālo problēmu, nevis ar mērķi gūt finansiālu labumu uzņēmuma īpašniekiem.

Šobrīd Labklājības ministrija strādā, lai sagatavotu koncepciju par sociālo uzņēmējdarbību un pamazām to iekļautu arī Latvijas likumdošanā. Šis ir brīdis, kad mēs paši varam izdarīt izvēli par vislabāko, noderīgāko Latvijas attīstības ceļu šajā jomā. Taču lai spētu pieņemt lēmumus un izdarīt secinājumus, ir vajadzīga informācija.

Aicinām piedalīties seminārā par sociālo uzņēmējdarbības attīstību Eiropā un Latvijā, ko vadīs Eiropā augsti vērtētā eksperte sociālo uzņēmējdarbības jautājumos Ariana Rodera (Ariane Rodert). Viņas ekspertīze un zināšanas var kļūt par būtisku pozitīvo dzinējspēku, lai attīstītu sociālo uzņēmējdarbību Latvijā.

Semināru rīko Eiropas Ekonomikas un sociālo lietu komiteja, Biedrība "Sustento" un biedrība   Eiropas Kustība Latvijā ar Sorosa fonda Latvijā un Eiropas Ekonomikas zonas (EEZ) un finanšu instrumenta ar valsts līdzfinansējumu atbalstu projekta "Aktīva pilsoniskā līdzdalība: Latvija = ES" ietvaros. Par semināra saturu atbild organizatori. Tiks nodrošināts tulkojums latviešu un angļu valodā.

Papildu informācija: Andris Gobiņš 29 626 646

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI