DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
09. maijā, 2014
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Eiropas Savienība

Eiropas tramvajs ar ES paaudzi Eiropas dienā!

Publicēts pirms 10 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Šodien, 9.maijā, laikā no plkst.12:30-14.30, par godu Eiropas dienas svinībām, ap Vecrīgu kursēs Eiropas tramvajs. Tajā notiks aktivitātes un diskusijas ar pirmo Latvijas ES jauniešu paaudzi, kas visu mūžu pavadījuši Latvijā kā pilntiesīgā ES dalībvalstī, un īpašo viesi «PeR» mūziķi Ralfu Eilandu. Pasākuma mērķis ir pievērst cilvēku uzmanību tam, ka 9.maijs Latvijā, tāpat kā citur Eiropā, ir Eiropas diena, un vienlaikus uzzināt, kā jaunieši redz Latviju Eiropā, kādu viņi vēlētos Eiropas nākotni, un kā viņi var iesaistīties tās veidošanā.

Ar īpašu Eiropas tramvaja akciju Eiropas Kustība Latvijā (EKL) atzīmēs Eiropas dienu un Latvijas desmitgadi ES. EKL ir aicinājusi Latvijas pirmo ES paaudzi, proti, 5.klases skolēnus, kuriem ir 10 gadi, uz diskusiju Eiropas tramvajā kopā ar mūziķi Ralfu Eilandu. Paralēli aktivitātēm tramvajā, EKL brīvprātīgie informēs rīdziniekus tramvaja pieturās par Eiropas dienu, aicinot cilvēkus būt aktīviem un līdzdarboties.

Jauniešiem tramvajā būs uzdevums sagatavot plakātu par tēmu "Ko mēs kā Latvijas iedzīvotāji varam sniegt kā labo piemēru citiem Eiropā?" jeb "Ko Latvija var iemācīt Eiropai?", kas kalpos kā brauciena biļete. Jaunieši kopā ar īpašo Eiropas dienas viesi – Ralfu Eilandu, diskutēs par nepieciešamību būt aktīviem un līdzveidot savas valsts nākotni ES. Pasākuma izskaņā paredzēta Eiropas dienas tematiskā kūka.

Pasākuma organizēšanā aktīvi iesaistījušies Eiropas Kustība Latvijā brīvprātīgie.

Informācijai

Pasākumu organizē Eiropas Kustība Latvijā ar Starptautiskās Eiropas Kustības atbalstu. Tā ir viena no lielākajām un ietekmīgākajām nevalstiskajām organizācijām Latvijā, kas darbojas politikas jomā. Eiropas Kustības Latvijā galvenie mērķi ir aktīva Latvijas dalība ES un informētas sabiedrības iesaiste lēmumu pieņemšanā.

Eiropas dienā, 9.maijā, svin Eiropas projekta sākšanos. 1950.gada 9.maijā Parīzē Francijas ārlietu ministrs Robērs Šūmans, apzinoties trešā pasaules kara draudus, kas varētu aptvert visu Eiropu, nolasīja deklarāciju, kurā Eiropas valstis tika aicinātas apvienot savu ogļu un tērauda ražošanu, tādējādi ieliekot "pirmo pamatakmeni Eiropas Savienības izveidē". Milānā 1985.gadā tika pieņemts lēmums svinēt 9.maiju kā "Eiropas dienu".

Eiropas dienas, 9.maija, atzīmēšanu Latvijā 1998.gadā uzsāka Eiropas Kustība Latvijā kopā ar Klubu "Māja" – Jaunatne vienotai Eiropai.

Pasākumu finansiāli atbalsta ES programma "Eiropa Pilsoņiem", Starptautiskā Eiropas Kustība un Sabiedrības Integrācijas fonds. Par projekta saturu atbild biedrība "Eiropas Kustība Latvijā".

Andra Brice,
Eiropas Kustība Latvijā projektu vadītāja

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI