DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
11. decembrī, 2013
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Eiropas Savienība

Noslēdzies balsojums par 2013. GADA EIROPAS CILVĒKU LATVIJĀ

Publicēts pirms 10 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
10. decembrī ir noslēdzies balsojums par 2013. GADA EIROPAS CILVĒKU LATVIJĀ, vislielāko balsotāju atzinību ieguvuši: Eiropas Savienības tiesas tiesnesis Egils Levits, Eiropas Parlamenta deputāte Inese Vaidere un LR Ministru prezidents Valdis Dombrovskis.(minēti alfabētiskā secībā). Titula ieguvēja vārds tiks paziņots 17. decembrī – balsojuma noslēguma ceremonijas laikā, kas notiks Latvijas Bankas telpās.

Izvērtējot Egila Levita devumu šī gada laikā, balsotāji ir uzsvēruši viņa nopelnus, izstrādājot Satversmes preambulas projektu un veicinot patriotisku, vienlaikus eiropeisku domāšanu. Inese Vaidere saņēmusi daudz atzinīgu vārdu par savām aktivitātēm Eiropas Parlamentā, popularizējot Latviju un nevairoties no politiski neērtām sarunu tēmām. Valdis Dombrovskis ieguvis balsotāju cieņu kā politiķis, ar kuru lepoties gan Latvijas, gan Eiropas līmenī un kuram piemītaugsta atbildības sajūtaun morālā stāja krīzes situācijās.

Šogad balsojumā piedalījušies iedzīvotāji no visas Latvijas, līdztekus jau minētajām personībām kā titula pretendentus minot arī LR Finanšu ministru Andri Vilku, kora Latvija māksliniecisko vadītāju Māri Sirmo, Latvijas Bankas prezidentu Ilmāru Rimšēviču, teātra un operas režisoru Alvi Hermani,  Eiropas Latviešu apvienības priekšsēdētāju Aldi Austeru, teātra, filmu un operas režisoru Viesturu Kairišu, Eiropas Parlamenta deputāti Sandru Kalnieti, Rundāles pils muzeja direktoru Imantu Lancmani, Eiropas Parlamenta deputātu Krišjāni Kariņu, filmu režisoru Jāni Nordu u.c.

Tituls GADA EIROPAS CILVĒKS LATVIJĀ ik gadu tiek piešķirts cilvēkam, kurš ar saviem darbiem devis vislielāko ieguldījumu Latvijas vārda popularizēšanai Eiropā un Eiropas kopējo vērtību integrēšanai Latvijā. 2012. gadā par tādu tika atzīts pasaules paralimpiešu čempionātu laureāts Aigars Apini.Līdzšinējos gados lielu sabiedrības pateicību saņēmuši arī Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga, ES komisārs Andris Piebalgs, Romas Katoļu baznīcas arhibīskaps – metropolīts ZbigņevsStankevičs, dziedātājs Renārs Kaupers, žurnāliste Ina Strazdiņa un citiem.

Atgādinām, ka GADA EIROPAS CILVĒKS LATVIJĀ tiek noteikts sabiedrības balsojumā, ko tradicionāli organizē Eiropas Kustība Latvijā, šogad sadarbojoties ar Latvijas Banku, Eiropas Parlamenta Informācijas biroju Latvijā, Eiropas Komisijas pārstāvniecību Latvijā un Latvijas Sabiedrisko mediju vienoto ziņu portālu www.lsm.lv.

Informācija par 2013. gada Eiropas cilvēka Latvijā titula ieguvēju tiks publiskota 17. decembrī pēc apbalvošanas ceremonijas (provizoriski – pēc 18.00),  tā būs lasāma arī

www.eiropaskustiba.lv un www.lsm.lv.

Papildu informācija:
Zanda Dūdiņa
Eiropas Kustība Latvijā
Projektu vadītāja
ekl.zanda@gmail.com
info@eiropaskustiba.lv
mob. tālr: 26488782

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI