DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
04. decembrī, 2013
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Eiropas Savienība

Notiks 2013. gada ES informācijas sniedzēju forums.

Publicēts pirms 10 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
6. decembrī Rīgā, Ārlietu ministrijā, notiks ikgadējais ES informācijas sniedzēju forums.

Foruma mērķis ir informēt dalībniekus par Latvijai aktuāliem ES tematiem, atbildīgo institūciju turpmākajiem sadarbības plāniem ar ES informācijas sniedzējiem, analizēt iepriekš sasniegto, sniegt priekšlikumus savstarpējās komunikācijas uzlabošanai un informācijas aprites palielināšanai 2014. gadā. 

Forums pulcēs dalībniekus no visiem Latvijas reģioniem Eiropas Savienības Informācijas punktu (ESIP) koordinatorus, Europe Direct informācijas centru (EDIC), ES informācijas programmu un tīklu pārstāvjus, nevalstisko organizāciju, valsts un pašvaldību pārstāvjus un citus ekspertus, kuri nodarbojas ar sabiedrības informēšanu par ES jautājumiem.

Forumā piedalīsies nozaru amatpersonas un profesionāļi, sniedzot aktuālo informāciju un daloties pieredzē, lai kopīgi ar dalībniekiem meklētu idejas un risinājums, kā uzrunāt sabiedrību par ES būtiskiem tematiem.

Svarīgākie jautājumi foruma darba kārtībā būs Eiropas Pilsoņa gads, Eiropas Parlamenta vēlēšanas un Latvijas prezidentūra ES Padomē, eiro ieviešana, ES struktūrfondu nākamais periods u.c. Norisināsies diskusijas par Latvijas interešu lobiju Briselē, analizējot lauksaimnieku pieredzi, kā arī diskusija par jauniešu nodarbinātības un konkurētspējas uzlabošanu.

Pasākumu atklās Ārlietu ministrijas Valsts sekretāra vietniece Eiropas lietās Maija Manika. Programmas pirmajā daļā paredzētas uzrunas un diskusijas ar augsta līmeņa amatpersonu un ekspertu dalību. Dalībniekus uzrunās Labklājības ministre Ilze Viņķele, Izglītības un Zinātnes ministrijas valsts sekretāre Sanda Liepiņa,  Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā vadītāja Inna Šteinbuka un Eiropas Parlamenta Informācijas biroja Latvijā vadītāja p.i. Marta Rībele. Ekspertu vidū arī Eiropas Parlamenta deputāte Sandra Kalniete, VK Eiro komunikācijas projekta vadītāja Margrieta Ulmane, Latvijas prezidentūras ES Padomē sekretariāta direktora vietniece Kristīne Pommere, Eiropas Ekonomikas un sociālo lietu komitejas loceklis Andris Gobiņš, Finanšu ministrijas, Izglītības un Zinātnes ministrijas, Labklājības ministrijas pārstāvji u.c. Darba gaitā eksperti atbildēs arī uz foruma dalībnieku jautājumiem un uzklausīs komentārus.

Foruma otrajā daļā tā dalībnieki pievērsīsies praktiskajam darbam grupās, analizējot līdzšinējo pieredzi pārrobežu projektu un reģionālās sadarbības jautājumos un informācijas punktu apmeklētāju profilu, apspriedīs sociālo platformu izmantošanu informācijas aprites uzlabošanai. Tiks apzināti gan līdzšinējie veiksmes stāsti, gan problemātiskie jautājumi, kuriem tiks meklēti risinājumi, ņemot vērā arī foruma pirmajā daļā iegūto informāciju.

Lai apstiprinātu dalību pasākumā, interesentiem līdz 4. decembrim, plkst. 17.00, nepieciešams aizpildīt pieteikšanās anketu. Detalizēta pasākuma programma un anketa: http://www.eiropaskustiba.lv/klat-ikgadejais-es-informacijas-sniedzeju-forums/

Pasākums tiek finansēts no Eiropas Komisijas un Latvijas valdības noslēgtās Vadības partnerības līdzekļiem. Vadības partnerības mērķis ir sabiedrības informēšana par Eiropas Savienību

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI