DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
03. decembrī, 2013
Lasīšanai: 5 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Eiropas Savienība

Zināmi pieci līderi balsojumā par 2013. gada Eiropas cilvēku Latvijā

Publicēts pirms 10 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Pēc nedēļas noslēgsies balsojums par 2013. GADA EIROPAS CILVĒKU LATVIJĀ, un jau šobrīd ir zināmi pieci pretendenti uz šo titulu. Līdz šim balsotāju lielāko atsaucību izpelnījušies politiķi un kultūras darbinieki – Latvijas Republikas (LR) Finanšu ministrs Andris Vilks, Eiropas Savienības tiesas tiesnesis Egils Levits, Eiropas Parlamenta deputāte Inese Vaidere, kora Latvija mākslinieciskais vadītājs Māris Sirmais, LR Ministru prezidents Valdis Dombrovskis.

Atgādinām, ka tituls GADA EIROPAS CILVĒKS LATVIJĀ tiek piešķirts cilvēkam, kurš ar saviem darbiem devis vislielāko ieguldījumu Latvijas vārda popularizēšanai Eiropā un Eiropas kopējo vērtību integrēšanai Latvijā. GADA EIROPAS CILVĒKS LATVIJĀ tiek noteikts sabiedrības balsojumā, ko tradicionāli organizē Eiropas Kustība Latvijā, šogad sadarbojoties ar Latvijas Banku, Eiropas Parlamenta Informācijas biroju Latvijā, Eiropas Komisijas pārstāvniecību Latvijā un Latvijas Sabiedrisko mediju vienoto ziņu portālu www.lsm.lv.

Daži balsotāju argumenti par labu titula pretendentiem:

Andris Vilks – LR Finanšu ministrs

Līdz šim labākais finanšu ministrs, kurš saprot, ko dara, kuram rūp Latvijas finansiālā stabilitāte un kura darbs ir bijis būtisks tālākai Latvijas integrācijai Eiropā; Ļoti atbildīgs, zinošs un inteliģents cilvēks! Ikvienu valsts ministru vēlētos redzēt tieši tādu!; Daudz paveicis Latvijas starptautiskās ietekmes stiprināšanai ES, pārstāvot fiskālās disciplīnas un atbildīgas finanšu plānošanas principus; Viņa vadībā sastādīti vairāki valsts gada budžeti, kas galu galā Latviju noveduši pie reālas eiro ieviešanas!

Egils Levits – Eiropas Savienības tiesas tiesnesis

Cilvēks, kurš šogad visvairāk ir veicinājis patriotisku un eiropeisku domāšanu; Nostiprinājis Latvijas kā nacionālas Eiropas valsts būtību Latvijas Republikas Satversmes preambulas projektā, bagātinot un pilnveidojot sabiedrisko domu; Izstrādājis Satversmes preambulas projektu, kas vērsts uz latviešu nācijas pašapziņas un atbildības veicināšanu; Harizmātiska persona, kas spēj aizraut kā politisks līderis.

Inese Vaidere – Eiropas Parlamenta deputāte

Latvijas patriote, augstas atbildības cilvēks ar drosmi runāt par Latvijai svarīgiem un sāpīgiem jautājumiem; Veikusi nozīmīgu ieguldījumu, lai Latviju Eiropā pazītu ne tikai kā bijušās PSRS daļu vai nabadzīgu Eiropas nomali, bet gan kā valsti, kura var pamatoti lepoties ar savu pagātni, un pašlaik mērķtiecīgi attīsta savu ekonomiku; Latvijas sievišķā spītība, spēks, gudrība un dzīvesspars, pārstāvot mūs Eiropas Savienībā!

Māris Sirmais – kora Latvija mākslinieciskais vadītājs

Ja Māris Sirmais uzņemas darbu ar kori, tad gaidāms sūrs darbs un… panākumi!

Spilgta personība Latvijas kultūras dzīvē, fenomenālas darbaspējas, kuru rezultātā Latvijas kori tiek izvesti ne tikai Eiropā, bet arī pasaulē; Aktīva nostāja sabiedriskajā dzīvē, mūzikas fanātiķis.

Valdis Dombrovskis – LR Ministru prezidents

Ar savu darbību un rīcību gan pēdējās dienas, gan pēckrīzes laikā ir pierādījis, ka labāka un cilvēciskāka premjera, iespējams, pat politiķa, Latvijai nekad nav bijis; Manuprāt, mēs neprotam pateikties cilvēkiem, kuri Latvijai bezcerīgās situācijās, iet un dara, kaut arī zina, ka vēlāk viņus vienalga par to "sitīs". Dombrovskis ir politiķis, ar kuru varam lepoties gan Latvijas, gan Eiropas līmenī! Pateicoties drosmīgai rīcībai un pareizajiem lēmumiem, veicinājis ekonomiskās un finanšu krīzes pārvarēšanu un ekonomikas atveseļošanos; Eiropas politiķa cienīga rīcība krīzes situācijā, kad neviens jau otro reizi nevēlas uzņemties atbildību.

Balsojums par GADA EIROPAS CILVĒK LATVIJĀ sākās 12. novembrī un turpināsies līdz 10. decembrim, kad tiks paziņoti trīs lielāko sabiedrības atzinību saņēmušo titula pretendentu vārdi. 2013. GADA EIROPAS CILVĒKS LATVIJĀ tiks paziņots balsojuma noslēguma ceremonijā, kas notiks 17. decembrī Latvijas Bankas Zelta zālē.

Šobrīd ikviens vēl var piedalīties 2013. GADA EIROPAS CILVĒKA LATVIJĀ noteikšanā, balsojot par savu kandidātu. Elektroniskā balsojuma anketa aizpildāma Eiropas Kustības Latvijā mājas lapā http://www.eiropaskustiba.lv/eiropas-gada-cilveks-latvija-2013/

Ar anketas palīdzību iespējams arī neklātienē uzdot jautājumu savam kandidātam. Balsojuma līderu atbildes uz atsevišķiem jautājumiem un papildu informācija par kandidātiem lasāma www.eiropaskustiba.lv un www.lsm.lv.

Balsojums norisinās jau sešpadsmito reizi, līdzšinējos gados ar savu balsojumu esam pateikuši paldies Valsts prezidentei Vairai Vīķei-Freibergai, ES komisāram Andrim Piebalgam, Romas Katoļu baznīcas arhibīskapam – metropolītam Zbigņevam Stankevičam, dziedātājam Renāram Kauperam, žurnālistei Inai Strazdiņai, paralimpisko spēļu un pasaules paralimpiešu čempionātu laureātam Aigaram Apinim un citiem.

Papildu informācija:
Zanda Dūdiņa
Eiropas Kustība Latvijā
Projektu vadītāja
ekl.zanda@gmail.com
info@eiropaskustiba.lv

mob. tālr: 26488782

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI