DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
31. maijā, 2013
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Eiropas Savienība

Eiropas Kustībai Latvijā jauna valde un papildināta darbības programma

Publicēts pirms 11 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Eiropas Kustības Latvijā biedru Kongresā, kas vakar, 30. maijā, notika Eiropas Savienības mājā Rīgā, uz divu gadu termiņu ievēlēta jauna valde.

Par EKL valdes locekļiem balsojumā kļuvuši (alfabēta secībā) – Aldis Austers, Žaneta Jaunzeme-Grende, Zanda Kalniņa-Lukaševica, Iveta Ķelpe, Ilze Mazpane, Alberts Prikulis un Kristīne Šalme. Prezidenta amatā vienbalsīgi pārvēlēts Andris Gobiņš, viceprezidenta amatā – tāpat vienbalsīgi Valdis Lokenbahs.

Par valdes locekļa amata kandidātiem ievēlēti Jānis Danoss un Ģirts Baranovskis. EKL Kandidātu izvirzīšanas komisijas locekļi – Asnate Kalniņa, Līga Logina un Māris Noviks.

Atgādinām, ka visi deviņi EKL valdes locekļi, kā arī pārējie vēlētie amatu ieņēmēji, tradicionāli sabiedrības labā darbojas brīvprātīgā kārtā.

Kongresā apstiprināti arī grozījumi EKL darbības programmai 2012.-2015. gadam, ņemot vērā, cita starpā, aktīvāku EKL darbu Eiropas Ekonomikas un sociālo lietu komitejā. Programmā, kā arī rīcības plānā 2013. gadam, paredzētie pasākumi balstās uz EKL Statūtos noteikto uzdevumu īstenošanu:

  1. informēt sabiedrību par Eiropas Savienību, tās mērķiem, darbību, struktūru un piedāvātajām iespējām;
  2. stiprināt pilsonisko sabiedrību Latvijā un citās Eiropas valstīs, piedalīties tās interešu definēšanā un aizstāvēšanā un rosināt pieredzes un viedokļu apmaiņu;
  3. veicināt modernu pārvaldi nevalstiskajās organizācijās un to iesaisti valsts pārvaldes procesos;
  4. pastāvīgi sekot valdības, Saeimas un ES institūciju darbībai Eiropas Savienības integrācijas jautājumos un uzraudzīt Latvijas interešu aizstāvību tajos;
  5. popularizēt Latvijas un citu Eiropas valstu kultūras, zinātnes, saimniecisko un sociālo pieredzi;
  6. veidot Baltijas valstu sadarbību un veicināt demokrātiskas Eiropas vienotību, tai skaitā, līdzdarbojoties attīstības sadarbībā.

Darbības programma un rīcības plāns 2013. gadam atrodami šeit: http://www.eiropaskustiba.lv/sample-page/dokumenti/

Eiropas Kustībai Latvijā nesen apritēja 16 gadi. Organizācijas galvenais mērķis ir veicināt Latvijas Republikas dalību un tās sabiedrības interešu pārstāvību Eiropas Savienībā, šo procesu caurskatāmību un informētas sabiedrības līdzdalību, un tā vieno vairāk nekā 700 fiziskos un juridiskos biedrus. Ar priekšlikumiem, jautājumiem un komentāriem esat laipni aicināti griezties pie mums, rakstot uz info@eiropaskustiba.lv (pārējie kontakti: http://www.eiropaskustiba.lv/kontakti/).

Eiropas Kustības Latvijā projekts "EESK – Latvijas pilsoniskās sabiedrības ceļš uz ES institūcijām" tiek īstenots Eiropas Sociālā fonda 1.5.2.2.2. apakšaktivitātes "Nevalstisko organizāciju administratīvās kapacitātes stiprināšana" ietvaros, līguma Nr. 1DP/1.5.2.2.2/12/APIA/SIF/241/123. 

92.07% no projekta finansē Eiropas Savienība ar Eiropas Sociālā fonda starpniecību. Apakšaktivitāti administrē Valsts kanceleja sadarbībā ar Sabiedrības integrācijas fondu.

Grozījumi EKL darbības programmā un rīcības plānā izstrādāti t.sk. ar Eiropas Savienības Eiropas Sociālā fonda atbalstu. Par materiāla saturu atbild Eiropas Kustība Latvijā.

Pateicamies Sorosa fondam Latvija par līdzfinansējumu projektam!
Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI