DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
10. aprīlī, 2013
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: E-vide

LIKTA: Labu servisu aizvien vairāk novērtē arī elektroniskajā vidē

Publicēts pirms 11 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Kampaņas “Uzslavē labu servisu!” ietvaros Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācija (LIKTA) jau otro gadu aicināja sabiedrību un uzņēmējus vērtēt Latvijas iestāžu sniegtos e-pakalpojumos. Šogad kampaņai saņemts rekordliels pieteikumu skaits – pieteikti ap 30 elektroniskie pakalpojumi.

"Šodien neviena nozare un iedzīvotāju ikdiena nav iedomājama bez tehnoloģijām. Kurš gan var iedomāties ikdienu, piemēram, bez internetbankas, dažādu pasūtījumu veikšanas internetā un biļešu rezervācijas, nemaz nerunājot par mobilo telefonu, datoru un interneta pieslēgumu? Piedaloties kampaņā, mēs vēlējāmies aicināt ikvienu iestādi padomāt, kā maksimāli izmantot elektronisko vidi, kuras sniegtās iespējas ir milzīgas. Nodrošināt labu servisu nozīmē – iet soli pretī klientam, un mūsdienās klients ir sastopams elektroniskajā vidē," saka Signe Bāliņa, LIKTA prezidente.

E-pakalpojumus iestādes varēja iesniegt četrās kategorijās: 1) "Sabiedrībai draudzīgākais uzņēmums e-pakalpojumos" (B2C); 2) "Biznesam draudzīgākais uzņēmums e-pakalpojumos" (B2B); 3) "Sabiedrībai draudzīgākā valsts vai pašvaldību iestāde e-pakalpojumos"; 4) "Uzņēmumiem draudzīgākā valsts vai pašvaldību iestāde e-pakalpojumos". Visvairāk pieteikumi saņemti kategorijā "Sabiedrībai draudzīgākais uzņēmums e-pakalpojumos". Uzvarētājus LIKTA apbalvos kampaņas "Uzslavē labu servisu!" noslēguma pasākumā š.g. 12.aprīlī.

Tehnoloģiju un elektroniskās vides sniegtās iespējas ir viens no konkurētspējas virzītājspēkiem ne tikai lielajos uzņēmumos, bet var sekmēt arī arī mazo uzņēmējdarbību, un, ne tikai Rīgā, bet arī Latvijas reģionos. Nereti IKT prasmes pietrūkst tieši mazajiem uzņēmējiem, tādēļ LIKTA 2012. gadā uzsāka apmācību projektu mazajiem un mikro uzņēmumiem (MMU) visā Latvijā. Apmācību mērķis ir veicināt uzņēmēju prasmi izmantot tehnoloģijas, šādi palielinot mazo un mikro uzņēmumu  konkurētspēju un izaugsmi. Dalībai MMU projektā jau pieteikušies 368 komersanti, bet kopā paredzēts apmācīt 6754 mazo un mikro uzņēmumu vadītājus un darbiniekus. Plašāk par projektu iespējams uzzināt mājas lapā www.mmu.lv.

Konkurētspējīga uzņēmējdarbība un moderna valsts pārvalde Latvijā ir mērķi, kas iekļauti LIKTA hartā – IKT nozares iniciatīvā, kas izstrādāta 2012.gadā un nosaka sešus prioritāros virzienus, kuros strādāt turpmākos 5 gadus: informācijas un komunikācijas tehnoloģiju jomā izglītoti un ar e-vides infrastruktūru aprīkoti iedzīvotāji, moderna e-pārvalde, uz informācijas un komunikācijas tehnoloģijām balstīta konkurētspējīga uzņēmējdarbības vide, aktīva labklājība un ērti pieejams kultūras mantojums. LIKTA iniciatīvai atbalstu izteikušas vairāk nekā 20 organizācijas, vadošās augstskolas, nozares uzņēmumi un valsts iestādes.

Par LIKTA
Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācija (LIKTA) – profesionāla nevalstiska organizācija, kas izveidota 1998. gadā un aptver visu Latvijas IKT nozari − elektroniku, datoru aparatūru un programmatūru, telekomunikācijas un pakalpojumu sniedzējus. LIKTA mērķi ir veicināt informācijas sabiedrības izveidi un nozares attīstību Latvijā. LIKTA apvieno vairāk nekā 200 biedrus − nozares organizācijas, kā arī individuālos biedrus un asociācijas. Plašāka informācija: www.likta.lv.

Papildu informācijai:
LIKTA birojs, tel. 67311821, e-pasts: office@likta.lv

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI