DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
04. martā, 2013
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Eiropas Savienība

Eiropas Kustība Latvijā atbalstīs nevalstisko organizāciju līdzdalību ES līmenī

Publicēts pirms 11 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
1. martā Eiropas Kustība Latvijā ir sākusi īstenot projektu „EESK – Latvijas pilsoniskās sabiedrības ceļš uz ES institūcijām”, kura mērķis ir veicināt Latvijas pilsoniskās sabiedrības iesaisti lēmumu pieņemšanā ES līmenī. EKL projektā iesaistīs vismaz 20 nevalstiskās organizācijas (NVO), kuras iegūs praktiskās zināšanas par Eiropas Ekonomikas un sociālo lietu komitejas darbu un vērtīgu līdzdalības pieredzi. Projekts tiks īstenots ar Eiropas Sociālā fonda atbalstu.

Vai, Jūsuprāt, Jūsu bass Eiropas Savienībā tiek sadzirdēta? Vai zināt, kas ir Eiropas Ekonomikas un sociālo lietu komiteja (EESK)? "Daudzi Latvijas iedzīvotāji un nevalstiskās organizācijas uz šiem jautājumiem atbild noliedzoši un neizmanto līdzdalības tiesības ES līmenī – par spīti tam, ka tieši Eiropas Savienība lielā mērā ietekmē to mērķa grupu ikdienas dzīvi, un tā arī paver plašas iespējas. Pagaidām Latvijā ne tuvu nav izsmelts potenciāls EESK – konsultatīvai institūcijai, kas kalpo par "tiltu" starp pilsonisko sabiedrību un ES institūcijām un kurā no Latvijas darbojas septiņi pārstāvji", norāda EESK loceklis un EKL prezidents Andris Gobiņš.

Tāpēc Eiropas Kustība Latvijā plāno iesaistīt savus biedrus un vismaz 20 NVO darbā pie EESK atzinumiem, nodrošinot nepieciešamo informāciju un praktisko pieredzi, kā arī kvalitatīvi uzlabojot Latvijas pārstāvību Komitejā. Projekta dalībnieki un arī citas nevalstiskās organizācijas saņems informāciju par aktuālākajiem lēmumu projektiem ES līmenī, atbilstoši viņu tematiskajām interesēm, un sniegs konsultācijas Andrim Gobiņam un citiem EESK locekļiem. Šī būs arī iespēja pilsoniskajai sabiedrībai uzzināt vairāk par līdzdalības iespējām un tehnikām, kā arī tīkloties un apmainīties pieredzē savā starpā.

Jāatzīmē, 2013. gads Eiropas Savienībā ir pasludināts par Eiropas Pilsoņu gadu, un viens no tā mērķiem ir demokrātijas un pilsoniskās līdzdalības stiprināšana. EKL īstenotais projekts cita starpā dos ieguldījumu Pilsoņu gada prioritāšu sasniegšanā Latvijā, bet to var uzskatīt arī par inovatīvu pilotprojektu visas ES mērogā.

Ja arī Jūs interesējaties par dalību projektā vai vēlaties saņemt plašāku informāciju par EESK vai līdzdalību ES līmenī, aicinām sazināties ar vienu no projekta ekspertēm Kristīni Gailīti: info @ eiropaskustiba.lv. EKL apzinās potenciāli ieinteresētās organizācijas arī no savas puses, kā arī jau drīzumā publicēsim pirmos informatīvos materiālus!

Papildu informācijai – Latviju Eiropas Ekonomikas un sociālo lietu komitejā pārstāv (alfabēta secībā):

  • Ariadna Ābeltiņa, Ārējo sakaru koordinētāja, Latvijas Brīvo arodbiedrību savienība (LBAS);
  • Gunta Anča, Latvijas cilvēku ar īpašām vajadzībām sadarbības organizācijas SUSTENTO valdes priekšsēdētāja;
  • Vitālijs Gavrilovs, Latvijas Darba devēju konfederācijas (LDDK) prezidents; Latvijas Nacionālās trīspusējās sadarbības (NTSP) padomes līdzpriekšsēdētājs; Eiropas Biznesa konfederācijas (BUSINESSEUROPE) Prezidentu padomes loceklis, privātais Investors;
  • Andris Gobiņš, Eiropas Kustības Latvijā prezidents;
  • Armands Krauze, Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padomes (LOSP) valdes priekšsēdētājs, projektu vadītājs;
  • Pēteris Krīgers, Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības (LBAS) priekšsēdētājs;
  • Gundars Strautmanis, Latvijas Tirdzniecības un Rūpniecības kameras Prezidents, Latvijas Darba Devēju Konfederācijas (LDDK) Padomes Loceklis.

Eiropas Kustības Latvijā projekts "EESK – Latvijas pilsoniskās sabiedrības ceļš uz ES institūcijām" tiek īstenots Eiropas Sociālā fonda 1.5.2.2.2. apakšaktivitātes "Nevalstisko organizāciju administratīvās kapacitātes stiprināšana" ietvaros. Apakšaktivitāti administrē Valsts kanceleja sadarbībā ar Sabiedrības integrācijas fondu, līguma Nr. 1DP/1.5.2.2.2/12/APIA/SIF/241/123.

Diāna Potjomkina
Projektu vadītāja, padomniece
Eiropas Kustība Latvijā
tālr. 67326548 (birojs), 28883143 (mob.)
Skype: diana.potjomkina, Twitter: @DianaPotjomkina

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI