SKAIDROJUMI
>
Zini savas tiesības un iespējas!
TĒMAS
Aiga Nulle
LV portāls
23. septembrī, 2022
RUBRIKA: Infografika
TĒMA: Tava drošība
4
4

Lai ķivere patiešām būtu droša

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Elektriskie skrejriteņi, skrituļslidas un velosipēdi ir bērniem ļoti populāri pārvietošanās līdzekļi ne tikai brīvā laika pavadīšanai, bet arī, lai dotos uz skolu, treniņiem un pulciņiem. Vecāki ne vienmēr var būt klāt un pasargāt no kritieniem, taču no smagām traumām bērnus aizsargās individuālie aizsardzības līdzekļi (ķiveres, plaukstu, elkoņu, ceļgalu, delnu aizsargi), kurus vecākiem vajadzētu iegādāties komplektā ar izvēlēto pārvietošanās līdzekli.

Pārvietojoties ar velosipēdu, aizsargķivere ir obligāta tikai bērniem līdz 12 gadu vecumam, tomēr tā sniedz papildu drošību arī pusaudžiem un pieaugušajiem. Svarīgi izvēlēties atbilstoša izmēra aizsargķiveri un pārbaudīt, vai ceļu un elkoņu sargi turas tiem paredzētajā vietā.

Lai IAL pildītu savu primāro uzdevumu un pasargātu no riska gūt traumas un ievainojumus, tiem jāatbilst Eiropas Parlamenta un Padomes 2016. gada 9. marta Regulas (ES) 2016/425 prasībām. Iegādājoties ķiveri vai aizsargus, jāpievērš uzmanība preces marķējumam, kurā jābūt norādītai informācijai par ražotāju, salasāmai instrukcijai valsts valodā, CE marķējumam un identifikācijas elementiem. Ja marķējumā nav šādas informācijas, tas varētu liecināt, ka, iegādājoties šādu preci, tā varētu nesasniegt noteikto aizsardzības līmeni un apdraudējuma gadījumā IAL lietotājs nebūs pasargāts no potenciālo traumu iegūšanas.

PTAC aicina ziņot par nelaimes gadījumiem, kuros iesaistīta nedroša prece vai pakalpojums, kā rezultātā patērētāji, tai skaitā bērni, ir guvuši traumu, tādējādi pasargājot arī citus no iespējamajām traumām.

Uzzini vairāk>>

LV portāla infografika.

Labs saturs
4
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI