SKAIDROJUMI
>
Zini savas tiesības un iespējas!
TĒMAS
Aiga Nulle
LV portāls
12. aprīlī, 2020
RUBRIKA: Infografika
TĒMA: Vide
43
43

Makšķerē atbildīgi un saudzē dabu!

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Laikam kļūstot siltākam, cilvēki arvien vairāk cenšas atpūsties pie dabas. Daļai šo atpūtnieku neatņemama brīvā laika pavadīšanas sastāvdaļa ir makšķerēšana. Ņemot vērā valstī noteiktos epidemioloģiskās drošības pasākumus un ierobežojumus, šādu atpūtnieku skaits varētu pieaugt, tāpēc ir svarīgi atcerēties, ka zivju resursi nav neierobežoti un ir svarīgi pret šo nodarbi izturēties atbildīgi, lai ilgtermiņā to varētu baudīt ne tikai mēs, bet arī mūsu nākamās paaudzes.  

Lai skaidrāk izprastu personu pienākumus un tiesības makšķerēšanā, vēžošanā un zemūdens medībās, ikvienam makšķerniekam saistoši ir “Makšķerēšanas, vēžošanas un zemūdens medību noteikumi”, kuros noteikts, kā drīkst iegūt zivis, kas ir aizliegts un kāds sods paredzēts par noteikumu neievērošanu.

Papildu noteikumiem, kas ir spēkā visu gadu, pavasarī paredzēti atsevišķi makšķerēšanas ierobežojumi, kas saistīti ar zivju nārsta laikiem un nārsta vietu aizsardzību. LV portāls jau rakstīja, ka aprīlī joprojām ir spēkā aizliegums makšķerēt no laivām, kanālos un caurtecēs. Lai novērstu dažādo jēdziena “caurtece” interpretācijas iespēju, noteikti atsevišķi kanāli un caurteces, kurās no 1. marta līdz 30. aprīlim ir aizliegts makšķerēt. Papildus noteikts, ka no 1. aprīļa līdz 31. maijam aizliegts makšķerēt arī vairākos upju baseinu apgabalos.

LV portāls pateicas par atbalstu publikācijas sagatavošanā Zemkopības ministrijas Zivsaimniecības departamentam.

Labs saturs
43
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI