SKAIDROJUMI
>
Zini savas tiesības un iespējas!
TĒMAS
26. janvārī, 2011
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Skaidrojums
TĒMA: Ekonomika
3
3

Vienkāršo pieteikšanās kārtību meliorācijas sistēmu uzlabošanai

Publicēts pirms 13 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Meliorācijas sistēmu projektu iesniegumā varēs norādīt kā vienu veselu, nedalot pa aktivitātēm, tādējādi vienkāršojot dokumentu sagatavošanu.

FOTO: www.perspektiva-info.com

Ir vienkāršoti atbalsta saņemšanas nosacījumi ieguldīto izmaksu sadalei starp lauksaimniecības un mežsaimniecības zemi par tajā veiktajiem būvniecības, rekonstrukcijas un renovācijas darbiem. Meliorācijas sistēmu rekonstrukcijas vai renovācijas projektu iesniegumā varēs norādīt kā vienu veselu, nedalot to pa aktivitātēm.

Ministru kabinets 18. janvārī apstiprināja noteikumus Nr. 45 „Grozījumi Ministru kabineta 2008. gada 23. septembra noteikumos Nr. 792 „Valsts un Eiropas Savienības atbalsta piešķiršanas, administrēšanas un uzraudzības kārtība pasākuma “Infrastruktūra, kas attiecas uz lauksaimniecības un mežsaimniecības attīstību un pielāgošanu” īstenošanai””, kas spēkā stājās 2011. gada 21. janvārī.

Šī atbalsta pasākuma mērķis ir uzlabot infrastruktūru, kas saistīta ar lauksaimniecības attīstību, meža ražības paaugstināšanu, audzes veselības un kokmateriālu kvalitātes uzlabošanu, kā arī lauksaimniecības un mežsaimniecības nozares konkurētspējas paaugstināšanu.

Lai mazinātu administratīvo slogu, precizētas vairākas normas:

  • precizēts 29.11. apakšpunkts, turpmāk neparedzot prasību pretendentiem, kuru īpašumā atrodas nekustamais īpašums, iesniegt īpašuma tiesības apliecinošus dokumentus;
  • svītrots arī noteikumu 30.2. apakšpunkts, tāpēc pretendentam vairs nebūs jāiesniedz gada ienākumu deklarācijas pielikuma „Ieņēmumi no saimnieciskās darbības” kopija;
  • saistībā ar pašvaldībām svītrots noteikumu projekta 11. punkts, kas paredzēja ierobežojumu pašvaldībām pretendēt uz atbalstu parādsaistību dēļ (šī norma ir noteikta citos normatīvajos aktos);
  • turpmāk projekta iesniegumu pretendents varēs iesniegt jebkurā Lauku atbalsta dienesta reģionālajā lauksaimniecības pārvaldē.

Atbalsta intensitāte ir līdz 75% no attiecināmajām izmaksām, ja tiek veikta viena īpašnieka, koplietošanas vai pašvaldības meliorācijas sistēmas būvniecība, rekonstrukcija vai renovācija.

"Noteikumi paredz, ka kopīgu projektu var iesniegt gan fiziskas personas, gan fiziska un juridiska persona."

Meža īpašnieku biedrības valdes priekšsēdētājs Arnis Muižnieks uzsver, ka, realizējot šo ieceri, kaimiņiem vajadzētu sadarboties. Nav jēgas renovēt grāvi augštecē, ja lejtecē kaimiņš neveic uzlabojumus un paveiktais darbs rezultātā vēlamos rezultātus nedos. Noteikumi paredz, ka kopīgu projektu var iesniegt gan fiziskas personas, gan fiziska un juridiska persona. Turklāt par kopprojektu var iegūt papildu punktus, kas noderētu gadījumam, ja pieprasījums pēc atbalsta būs lielāks nekā piedāvājums.

Zemkopības ministrijas Meža departamenta pārstāvis Normunds Strūve skaidro, ka interese par šo pasākumu ir diezgan liela, tāpēc pieejamais ES finansējums tiek apgūts veiksmīgi. Līdz šim izsludinātajās kārtās ir apgūti apmēram 4 miljoni latu, un pieprasījums ir pārsniedzis pieejamo finansējumu.

Šajā pieteikšanas kārtā pieejamā finansējuma apjoms arī būs apmēram 4 miljoni latu. Drīzumā Zemkopības ministrija šim atbalsta pasākumam izsludinās pieteikšanās kārtu.

Labs saturs
3
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI