NORISES
>
Notikumi, problēmas, aktuālas tēmas
TĒMAS
05. jūlijā, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Ziņa
TĒMA: Tieslietas
5
5

Lietotāju aptaujas 2021 rezultāti apstiprina augstu uzticamību LV portāla saturam

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Šā gada pavasarī LV portāls organizēja kārtējo lietotāju apmierinātības aptauju. Ir apkopoti rezultāti, kas, līdzīgi iepriekšējo aptauju rezultātiem, norāda, ka lietotāji ir apmierināti ar LV portālā pieejamo saturu un tam uzticas.

Oficiālā izdevēja “Latvijas Vēstnesis” uzturētajās vietnēs regulāri tiek organizētas lietotāju aptaujas. LV portāla lietotāju aptaujā, kas tika veikta no 9. līdz 21. martam, lūdzām izteikt viedokli par vietni, tās piedāvāto saturu, funkcionalitāti un vēlamajiem uzlabojumiem. 

Šajā aptaujā kopumā piedalījās 3444 respondenti. Daļa aptaujas dalībnieku (772) bija LV portāla pirmreizējie lietotāji, kas saprotamā kārtā nevarēja sniegt pilnībā objektīvu vērtējumu par LV portāla saturu. Tādēļ, analizējot aptaujas datus, tika ņemts vērā 2672 lietotāju viedoklis, kas sevi raksturoja kā LV portāla pastāvīgos lietotājus. Iepriekšējā LV portāla lietotāju aptauja notika 2018. gada rudenī, un tajā piedalījās 1379 respondenti.

Kopumā, līdzīgi kā iepriekšējās aptaujās, apmierinātība ar LV portālu ir nemainīgi augsta, šoreiz to atzinuši 91% lietotāju.

LV portāla redakcija izsaka pateicību saviem lietotājiem par nemainīgi augsto uzticību, darba novērtējumu un izteikto atzinību komentāros, kā arī ierosinājumiem publikāciju tematiskajam saturam.

Arī turpmāk strādāsim atbildīgi, lai LV portālā pieejamais saturs būtu aktuāls, noderīgs un interesants ikvienam lietotājam un palīdzētu Latvijā stiprināt pilsoniskās sabiedrības prasmes, zināšanas par tiesību aktos noteikto un ikviena iedzīvotāja izpratni par atbildīgu un tiesisku rīcību.

Plānojot LV portāla turpmāko attīstību, informējam, ka patlaban strādājam pie atsevišķiem funkcionāliem uzlabojumiem. Lai veicinātu ikviena lietotāja medijpratības iemaņas tīmeklī pieejamās informācijas izvērtēšanai, esam plānojuši nodrošināt LV portāla satura marķēšanu ar izvietotām informatīvajām norādēm par satura publicēšanas laiku. Tādējādi lietotājam tiks norādīts, ka viņa atvērtās publikācijas (piemēram, skaidrojuma) saturs, iespējams, nav aktuāls, jo veidots pirms vairākiem gadiem, kuru laikā ir mainījies tiesiskais regulējums.

Vizuāli pārskatāmā formā publicējam LV portāla lietotāju aptaujas rezultātu apkopojumu.

Labs saturs
5
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI