NORISES
>
Notikumi, problēmas, aktuālas tēmas
TĒMAS
05. decembrī, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Ziņa
TĒMA: Vide
26
26

Kā pareizi sarūpēt svētku egli no Latvijas valsts meža

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Eglīti bez maksas drīkst cirst tikai AS “Latvijas valsts meži” apsaimniekotajā mežā!

FOTO: Ieva Leiniša, LETA

Ziemassvētku eglītes meklēšana un vešana mājās ir neatņemama svētku tradīcija daudzām Latvijas ģimenēm, tāpēc AS “Latvijas valsts meži” (LVM) arī šogad ļauj pārnest mājās vienu svētku rotu no valsts mežiem. Tomēr eglītes meklējumos jāievēro priekšnoteikumi – kādās vietās, kā un kādu eglīti cirst –, lai saudzētu nākotnes mežu. Piemēram, Pierīgas mežos eglītes cirst nedrīkst. 

SVARĪGI! Gatavojoties Ziemassvētkiem, egļu ciršana Rīgai piederošajos mežos nav atļauta. “Egļu šajos mežos ir maz, to īpatsvars nesasniedz 10%. Pierīgas mežos tās ir galvenokārt ar rokām stādītās, daudzu gadu garumā koptās, pirms tam no sēkliņām vairāku gadu garumā stādaudzētavā audzētās eglītes. Ja Rīgas mežos būtu ļauts cirst eglītes, tad jau divu gadu laikā mazo eglīšu tajos nebūtu vispār. Mums ir jāsaudzē nākotnes mežs, tādēļ SIA “Rīgas meži” piederošajos mežos eglītes cirst nedrīkst,” skaidro SIA “Rīgas meži” sabiedrisko attiecību speciāliste Elizabete Ronija Dreimane.

Ja ir vēlme eglīti nocirst mežā, jādodas 50 km no Rīgas robežas, uz AS “Latvijas valsts meži” apsaimniekotajiem mežiem.

Neapmaldīties mežā un atrast īsto eglīti svētkiem var palīdzēt arī mobilā lietotne “LVM Meža karte” un www.mammadabakarte.lv, ziņo LVM. 

Labs saturs
26
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI