NORISES
>
Notikumi, problēmas, aktuālas tēmas
TĒMAS
01. augustā, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Dienas fakts
TĒMA: Drošība
9
9

Valsts policijas amatpersonām jauna dizaina formastērpi

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Jaunie formastērpi ir mūsdienīgi, kvalitatīvi un vizuāli atšķirīgi, bet vienlaikus funkcionāli. Ņemot vērā, ka pilnīga formastērpu nomaiņa jāīsteno līdz 2024. gada 1. jūlijam, turpmāk ikdienā redzēsim policistus gan jaunā dizaina, gan arī vecā dizaina formastērpos.

FOTO: Valsts policija

No šodienas, 1. augusta, Valsts policijas amatpersonas no patruļpolicijas, satiksmes drošības kontroles un konvoja struktūrvienībām, kas ikdienā nodrošina sabiedrisko kārtību un drošību, būs redzamas jaunā dizaina formastērpos.

Pēc vairāk nekā 20 gadiem līdz šim ierastie tumšzilie policijas formastērpi tiek pakāpeniski nomainīti uz jaunu, atšķirīgu dizainu. Policijas vizuālā identitāte pat neapzinātā līmenī ietekmē drošības sajūtu, tāpēc ir būtiski, ka policijas jaunie formastērpi izceļas ar spilgtām krāsām un spožiem atstarojošajiem elementiem, tomēr tajā pašā laikā, tāpat kā jaunā policijas transporta trafarējuma izstrādē, tika domāts par to sasaisti ar patriotiskajām vērtībām un tradīcijām, informē Valsts policija.

Prioritāte apgādei ar jaunajiem formastērpiem bija tām Valsts policijas struktūrvienībām, kuru dienesta pienākumi saistīti ar sabiedriskās kārtības un drošības nodrošināšanu un kuri ikdienā ir redzami sabiedrībai. Līdz ar to no šodienas, 1. augusta, kopumā 978 amatpersonas no patruļpolicijas, satiksmes drošības kontroles un konvoja struktūrvienībām visā Latvijā būs jau redzamas jaunajos formastērpos.

Policijas ikdienas formastērpu komplektu dizains izstrādāts pēc daudzslāņu principa, savstarpēji papildinot komponentu materiālus un tehnoloģijas, kas paaugstina funkcionalitāti un formastērpa ilgtspēju. Jaunā formastērpa komponentos lietoti augstas redzamības krāsu materiāli, kas efektivizē policijas funkciju izpildi. Formas krāsu salikums izstrādāts, ņemot vērā funkcionālās un estētiskās normas, kā arī radot vizuālu saderību ar policijas auto jauno trafarējumu.

Vienā pilnā komplektā iekļauts termoveļas komplekts, polo krekls ar īsām un garām piedurknēm, vieglā un blīvā auduma bikses, virsjaka, lietus jaka un lietus bikses, ziemas jaka, trīs veidu cepures, šalle, cimdi, modulārā uzkabes veste ar jostu un ekipējuma kabatām un bikšu josta.

Iepriekš jaunie policijas dizaina paraugi tika prezentēti Valsts policijas 100 gadu jubilejas pasākumā 2018. gada 5. decembrī. Tāpat Valsts policijas jaunā dizaina formastērps ir apstiprināts Latvijas Republikas Ministru kabineta 2019. gada 1. oktobra noteikumos Nr. 464 “Noteikumi par Iekšlietu ministrijas sistēmas iestāžu un Ieslodzījuma vietu pārvaldes amatpersonu ar specialajam dienesta pakāpēm formas tērpa un atšķirības zīmju aprakstu”. Šie noteikumi paredz Valsts policijas vecā parauga formastērpu nomainīt pret jauno līdz 2024. gada 1. jūlijam.

Labs saturs
9
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI