NORISES
>
Notikumi, problēmas, aktuālas tēmas
TĒMAS
02. jūlijā, 2018
Lasīšanai: 3 minūtes
1
1

Latvietības kods dzīvo! Notiek 8. konference “Latvieši pasaulē – piederīgi Latvijai”

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Zane Bitere, LETA

Šodien, 2. jūlijā, Latviešu Biedrības namā norisinājās konference “Latvieši pasaulē – piederīgi Latvijai”, kuras tēma šoreiz bija – Dziesmu un deju svētki.

Konference “Latvieši pasaulē – piederīgi Latvijai” ir ikgadējs pasākums, kas norisinās jau kopš 2011. gada. Tā pulcē ārvalstīs dzīvojošus latviešus, ekspertus, Latvijas iestāžu un sabiedrības pārstāvjus, dodot iespēju uzklausīt, dalīties ar sasniegumiem, iezīmēt problēmas un atrast partnerus kopīgu ieceru īstenošanai.

Šogad konferences dalībnieki pievērsās tēmām par Dziesmu un deju svētku tradīciju Latvijā un latviešu kopienās ārvalstīs. Dienas kārtību veidoja priekšlasījumi par Dziesmu un deju svētku vēsturi, par to, kā šo svētku tradīcija attīstījusies Latvijā un ārpus tās. Tāpat dienaskārtībā ir paneļdiskusijas par vairākiem nozīmīgiem tradīcijas attīstības un saglabāšanas jautājumiem.

Konferenci atklāja Valsts prezidents Raimonds Vējonis, Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece un kultūras ministre Dace Melbārde, kā arī Pasaules Brīvo latviešu apvienības priekšsēde Kristīne Saulītis.

Savā uzrunā klātesošajiem I. Mūrniece sacīja: “Uz pašreizējā augstā svētku enerģētiskā un emociju viļņa mums šķiet, ka latvietība nevar pazust, ka tā ir mūsu “dvēseles kods”. Taču, neskatoties uz to, ka valodu un kultūru cilvēki nereti nesasaista ar politiku, šie jautājumi ir tieši saistīti.” I. Mūrniece pateicās latviešu diasporai ārzemēs par latvietības saglabāšanu un turēšanu nākotnē. Parlamenta priekšsēdētāja akcentēja, ka latvieši, kas dzīvo ārpus Latvijas, ir neatņemama mūsu valsts sastāvdaļa, tāpēc nepieciešams sistemātisks un vienots valsts atbalsts diasporai.

Konferenci “Latvieši pasaulē – piederīgi Latvijai” rīko Kultūras ministrija un Latvijas Nacionālais kultūras centrs sadarbībā ar Rīgas Latviešu biedrību, Pasaules Brīvo latviešu apvienību un Eiropas Latviešu apvienību.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI