NORISES
>
Notikumi, problēmas, aktuālas tēmas
TĒMAS
28. jūnijā, 2012
Lasīšanai: 5 minūtes
RUBRIKA: Ziņa
TĒMA: E-vide
10
10

Sveicināti jaunajā LV portālā!

Publicēts pirms 11 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Nekas mūsu dzīvē neienes vairāk pārsteigumu kā pārmaiņas. Tādēļ būsim atvērti tām un pacietīgi apgūsim jaunās piedāvātās iespējas. Būsiet vienmēr gaidīti LV portālā!

FOTO: Māris Kaparkalējs, LV portāls

Pārmaiņas ir mūsu ikdienas neatņemama daļa. Arī jūs, šodien atverot LV portālu, iespējams, bijāt vismaz nedaudz izbrīnīti pārmaiņu liecinieki. Ar prieku „Latvijas Vēstneša” darba grupas vārdā vēlos uzrunāt katru no jums un iepazīstināt ar mūsu pēdējā pusgada darba rezultātu - jauno LV portālu.

Tieši pirms nedēļas, 20.jūnijā, Valsts prezidents izsludināja "Oficiālo publikāciju un tiesiskās informācijas likumu" (OPTIL), kas nosaka vairākus būtiskus jauninājumus.

No 1.jūlija arī mūsu valsts ir īstenojusi pārmaiņas, pievienojoties tām daudzajām Eiropas Savienības valstīm, kas jau ir ieviesušas oficiālo elektronisko publikāciju. Arī turpmāk to sabiedrībai bez maksas nodrošinās oficiālais izdevējs VSIA "Latvijas Vēstnesis", un tā būs pieejama vietnē www.vestnesis.lv (pirmais laidiens pēc jaunā likuma spēkā stāšanās nāks klajā otrdien, 3.jūlijā).

Otrs būtisks jauninājums ir OPTIL noteiktais valsts pienākums tiesību aktus ne vien izsludināt, bet arī sistematizēt un nodrošināt to bezmaksas pieejamību vietnē www.likumi.lv. Tāpat veicināt sabiedrībā izpratni par likumos un citos normatīvajos aktos noteiktajām privātpersonu tiesībām un pienākumiem. Tādējādi ir nostiprināts mūsu Satversmes 90.pantā noteikto tiesību – ikvienam zināt savas tiesības – īstenošanas ceļš un noteikta gan LV portāla "Par likumu un valsti", gan juridiskās domas flagmaņa - specializētā nedēļas žurnāla "Jurista Vārds" – loma un darbība.

LV portāls kopš tā izveides mērķtiecīgi ir virzījies savas specializācijas - zini savas tiesības: skaidrojumi, likumi praksē, diskusijas - virzienā. 2011.gada decembrī lietotājiem tika nodots LV portāla nozaru projekts – satura sistematizācija 16 nozaru dalījumā.

Šodien mums ir liels gandarījums, ka līdz ar šiem nozīmīgajiem pavērsieniem normatīvajā regulējumā varam nodot lietotājiem jaunu, pilnveidotu LV portāla dizaina un funkcionalitātes versiju. Jo īpaši prieks ir par to, ka šobrīd jums pieejamajā LV portālā iemiesotās idejas un izstrāde ir "Latvijas Vēstneša" darbinieku intelektuālais un fiziskais ieguldījums.

"LV portāls kopš tā izveides ir mērķtiecīgi virzījies savas specializācijas - skaidrojumi, likumi praksē, diskusijas – virzienā."

Katram no mums ir savas lietošanas prasmes un iemaņas, tādēļ jaunā LV portāla iepazīšana būs katra individuālais izaicinājums. Esam radījuši jaunu satura struktūru – publikācijas, cita piederīgā informācija, meklēšanas un atlases rīki tiek piedāvāti sešos kanālos. Kanālu nosaukumi liecina par tajos pieejamās informācijas saturu.

Kanālos Skaidrojumi, Likumi praksē un Viedokļi – sagrupētas LV portāla publikācijas un piederīga informācija ārējos resursos. Kanālā Tiesību akti – atrodas aktuālo tiesību aktu un to projektu izlase un noderīgas izejas uz tiesību aktu datubāzēm. Kanālā e-konsultācijas apkopotas LV portālam iesūtīto jautājumu atbildes, kā arī dota iespēja iesūtīt savu jautājumu.

Savs kanāls ir atvēlēts arī vienai no populārākajām LV portāla informācijām – amatu konkursiem, ko piedāvājam jaunā, ērtā pārlūka formā un ar uzlabotām meklēšanas un atlases iespējām.

Vienlaikus atgādinām un iesakām izmantot nozaru dalījumu. Jaunievedums: katra publikācija ir uzskatāmi marķēta ar piederību nozarei (-ēm). Katra norāde ir arī tiešā saite uz attiecīgo publikāciju vai e-konsultāciju sarakstu.  

Jauninājumu ir daudz, un par tiem vislabāk iespējams uzzināt, tos izmēģinot. Uzsākot orientēšanos LV portālā, par ceļvedi un ērtu pārskatu var kalpot Arhīvs vai arī lapas karte.

Vēlos vērst uzmanību un lūgt jūsu iecietību, lietojot LV portālu tuvāko dienu laikā.  Mēs joprojām strādājam, lai nodrošinātu šī vērienīgā projekta kvalitatīvu izpildi un lai jums turpmāk būtu gan interese šeit atgriezties, gan ērti un patīkami to lietot. Vienlaikus mēs ar interesi gaidām jūsu atsauksmes un vērtējumu, ko varat izteikt komentēšanas blokā.

Savu iespēju robežās priecāsimies palīdzēt! Saziņai: portals@lv.lv

Labs saturs
10
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI