E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 4549
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Ģimene

Gādāt par bērnu ir gan tēva, gan mātes pienākums

Publicēts pirms 10 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
06. jūnijā, 2014
Marta Valle

Kāda atbildība ir sievietei, kura apzināti 2,5 gadus slēpa no bērna tēva, ka viņai ir bērns, un tikai, kad ievajadzējās naudu, tad caur zvērinātu advokātu vērsās ar prasību atzīt paternitāti laikā, kad vīrietim ir nodibināta jauna ģimene un piedzimis bērns?

A
atbild:
09. jūnijā, 2014
Zaida Kalniņa
LV portāls

Diemžēl cilvēku savstarpējo domstarpību, principu un aizvainojumu dēļ ļoti bieži cieš ne tikai paši situācijā iesaistītie, bet arī citas personas. Ir jāapzinās, ka kļūdas pieļauj ikviens, svarīgi ir tās atzīt un labot.

Sievietei, kura kādu iemeslu dēļ viena 2,5 gadus ir uzturējusi un audzinājusi bērnu un nolēmusi rīkoties likuma ietvaros – prasīt paternitātes brīvprātīgu vai piespiedu noteikšanu, kā arī attiecīgi uzturlīdzekļu samaksu, nav pamata izvirzīt ne likumisku, ne morālu atbildību tikai tādēļ, ka bērna tēvs ir nodibinājis citu ģimeni.  

Runa būtībā nav tik daudz par naudu, kā par pamatlietām. Un proti: gluži tāpat kā Jūsu bērnam, arī ikvienam citam bērnam ir tiesības uz tēvu un māti. Savukārt ikvienam vecākam Civillikums (179.pants) uzliek pienākumu rūpēties par savu bērnu, līdz tas pats spēj sevi apgādāt, arī tad, ja vecāki nedzīvo kopā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas